Braşov: Protest împotriva sclaviei impuse de noul cod al muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de braşoveni au ieşit în stradă ca să-şi strige furia faţă de noile reglementări ale codului muncii. Sindicalişti, sau pur şi simplu în trecere prin centrul Braşovului, oamenii s-au alăturat mulţimii şi au strigat „Jos Guvernul".

Prelungirea la un an a contractului de muncă pe o perioadă determinată, dispariţia contractului colectiv de muncă la nivel naţional şi la nivel de ramură şi a contractului pe perioadă nedeterminată sunt numai câteva dintre prevederile noului cod al muncii care vor crea haos pe piaţa muncii, susţin sindicaliştii confederaţiilor braşovene.

Proteste vor continua la Braşov şi în zilele de 9 şi 16 martie, în faţa Prefecturii Braşov. De asemenea, sindicaliştii braşoveni au început să strângă semnături pentru declanşarea grevei generale.

Guvernanţii îşi vor asuma răspunderea pe noul cod al muncii în 8 martie. În aceeaşi zi, sindicatele vor lua parte la un amplu protest în faţa Parlamentului..

 „Am venit la cumpărături şi am văzut că e protest. M-am alăturat mulţimii pentru că nu mai suport viaţa pe care o ducem, pentru că guvernanţii ne-au prostit cum au vrut ei, încât nu ne-a mai rămas decât să le spunem noi ce să ne mai ia. Ne-au prelungit vârsta de muncă astefl încât să ne ducă direct la cimitir şi să nu mai ieşim la pensie", a spus Maria Ţicu, 73 de ani, pensionară.

image
image

Vrem să cadă guvernul acesta care ne-a nenorocit şi vrea acum ne ne nenorocească şi copiii, să-i facă sclavi", ne-a spus Luminiţa Manu, 42 de ani, muncitoare.

Nu sunt de acord cu nicio modificare din noul cod al muncii. Toate sunt împotriva noastră. Îmi dau seama că nu am nicio şansă, ca tânăr, în ţara mea", a spus Simona Bârză, 36 de ani, lucrător în industria textilă.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite