Braşov: Delicatesă pescărească de 40 de lei/kg - 30 de kilograme de calcan stricat UPDATE / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un cumpărător braşovean care a vrut să se delecteze cu o masă de peşte, s-a trezit că a cumpărat calcan stricat. Pescăria din Piaţa Astra riscă să fie închisă, după ce săptămâna trecută a fost amendată de inspectorii CJPC Braşov pentru peşte cu viermi.

13.00

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut un nou control la pescăria din Piaţa Astra. Aceştia au descoperit 30 de kilograme de calcan care era comercializat, în ciuda faptului că expirase din data de 21 mai, potrivit actelor de provenienţă. Comisarii CJPC vor decide mâine sancţiunile aplicate pescăriei.

10.30

O femeie din Bran a cheltuit 152 de lei pe o „delicatesă marină" aproape intrată în putrefacţie. Calcanul, vândut la un preţ destul de piperat într-o pescărie din Piaţa Astra, a fost la un pas de a ajunge pe masa cumpărătorilor, dacă aceştia nu ar fi simţit mirosul urât care venea din plasă de cumpărături.

image

„Ieri am fost în Piaţa Astra şi am cumpărat un calcan. Peştele era acoperit de gheaţă şi, fiind dincolo de tejghea, nu mi-am putut da seama dacă miroase. Vânzătoarea l-a scos de sub gheaţă şi l-a împachetat. Pe drumul către casă, în maşină, am început să simţim un miros puternic. Prima dată am crezut, că mirosul urât vine de afară. Acasă ne-am dat însă seama că peştele mirosea în halul acela. L-am desfăcut repede, i-am tăiat capul care mirosea groaznic, i-am scos urechile, care erau verzi-negre, şi maţele, care erau aproape putrede. Am spălat bine peştele, l-am pus la gheaţă, nu voiam să ne întoarcem cu el la magazin, însă nu am putut să-l salvăm", a explicat cumpărătoarea cu pricina.

image

Consumatorii spun că se consideră păcăliţi şi că aşteaptă să îşi primească banii înapoi. Inspectorii de la CJPC Braşov au descins din nou la pescăria cu probleme, în urma sesizării primite.

image

„Magazinul riscă o sancţiune pentru comercializarea unui produs periculos (între 3000 şi 30.000 de lei), o alta pentru depozitare incorectă (între 2000 şi 20.000 de lei)“, a precizat Ionel Spătaru, şeful CJPC Braşov. Pescăria este ameninţată chiar şi cu închiderea, ţinând cont că magazinul a mai fost amendat pentru nereguli grave.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite