Bărbat ajuns pe mâna polițiștilor în urma unei discuții în autobuz. Intervenția salvatoare a unui jandarm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm a auzit în autobuz o discuție din care reieșea că un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți copii. Jandarmul a coborât în aceeași stație cu călătorul suspect și a sunat la 112.

Jandarmul Mihai Honcu a prevenit producerea unei infracțiuni FOTO IJJ Brașov
Jandarmul Mihai Honcu a prevenit producerea unei infracțiuni FOTO IJJ Brașov

Un bărbat suspect a ajuns pe mâna polițiștilor după ce un jandarm brașovean a asistat la o discuție care l-a pus pe gânduri, în timp ce mergea cu un autobuz al RATBV. Jandarmul mergea de la muncă spre casă, iar câteva cuvinte din discuția unor pasageri i-au atras atenția.

Aflat sâmbătă seara într-un mijloc de transport în comun, colegului nostru Honcu Mihai i-a atras atenția o discuție între doi cetățeni, în care unul dintre aceștia era întrebat de ce a amenințat niște copii cu un cuțit. Jandarmului i s-a părut periculoasă situația și a ales să urmărească cu atenție sporită ceea ce se întâmplă”, a transmis căpitanul Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

La prima stație, bărbatul de aproximativ 50 de ani a coborât în grabă și a aruncat în stradă ceea ce părea a fi un cuțit, după care, la scurt timp l-a recuperat, îndreptându-se către Gara Brașov. Determinat de comportamentul ciudat și haotic al bărbatului, care vorbea singur și gesticula excesiv din mâini, jandarmul l-a urmărit pe acesta pentru a se asigura că nu va face vreun gest necugetat.

Omul potrivit la locul potrivit

Pentru a preîntâmpina orice incident grav, Mihai Honcu a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar la fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție, care a preluat cazul.

Jandarmii spun că cel mai important este că nimeni nu a avut de suferit, iar mulțumirea este că un coleg al lor a prevenit producerea unei situații grave, convins fiind că prevenția este pe primul loc.

Căpitanul Luiza Dănilă spune că toți colegii lui Mihai Honcu sunt convinși că acesta a fost omul potrivit la locul potrivit, un jandarm cu spirit civic, aflat în mijlocul cetățenilor pentru siguranța lor.

Nu este prima dată când un angajat al Jandarmeriei Brașov intervine în timpul liber pentru prinderea unui infractor sau prevenirea comiterii unei infracțiuni. Mai mulți colegi ai lui Mihai Honcu au priit distincții pentru asemenea intervenții chiar în urmă cu o lună, de Ziua Jandarmeriei Române. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite