Un şofer nu va mai uita că îi trebuie şi extinctor. Poliţiştii din Neamţ au salvat un microbuz

0
Publicat:

Un şofer nu va mai uita de acum încolo că îi trebuie şi extinctor la maşină. Poliţiştii din Neamţ şi un jandarm au salvat un microbuz, înainte ca un incendiu să se extindă periculos.

Intervenția a împiedicat extinderea incendiului FOTO Poliția Neamț
Intervenția a împiedicat extinderea incendiului FOTO Poliția Neamț

Pe 22 martie 2023, în jurul 15.10, membrii unui echipaj mixt al Poliţiei şi Jandarmeriei, care se aflau în serviciul de patrulare la intersecţia străzilor Ozanei cu Dimitrie Leonida, din Piatra Neamţ, au observat că de sub un microbuz pentru transport marfă, ce se afla staţionat la un semafor, ieşea fum.

Au oprit circulaţia rutieră şi au dirijat autovehiculul cu probleme înafara părţii carosabile, cei doi poliţişti şi jandarmul fiind primii care s-au implicat în stingerea incendiului, înainte ca el să producă pagube substanţiale și să genereze riscuri ce derivă din astfel de situații. 

Au folosit extinctoarele din dotarea autospecialei şi pe cele ale unor participanţi la trafic. A fost solicitat şi ajutorul pompierilor, pentru a se asigura că nu vor mai fi probleme. Şoferul microbuzului nu avea extinctor, deși acest accesoriu este obligatoriu a fi deținut, la fel ca și trusa medicală.

Conducătorul auto a fost averizat că îi trebuie și extinctor. Cei care s-au remarcat prin prezenţă de spirit sunt agent şef de poliţie Marius Ciubotaru, agent Mircea Lungu şi sergent major Mircea Moşneagu,  subofiţer la din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Neamţ.

„Reamintim conducătorilor auto, importanţa deţinerii unui extinctor omologat şi în termenul de valabilitate, în dotarea autoturismului propriu. Pe lângă un extinctor, trusa de prim ajutor şi triunghiurile reflectorizante au un rol extrem de important în acordarea primului ajuor sau semnalizarea unor eventuale avarii“, a declarat subinspector Ramona Ciofu, de la Poliţia Neamţ.

Pe 17 martie 2023, Alexandru Ciofoaia şi Bogdan Niculescu, de la Postului de Poliţie Bârgăuani au ieşit şi ei în evidenţă. Erau în Piatra Neamţ şi au văzut că o maşină luase foc în mers. Au acţionat imediat, iar cu ajutorul extinctoarelor aflate în maşina de serviciu au stins flăcările izbucnite.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite