Apele Române: „Proiectul de deviere a pârâului Besălcin, pentru construirea Aeroportului Braşov, este fezabil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la întâlnirea de la Braşov FOTO Apele Române
Imagine de la întâlnirea de la Braşov FOTO Apele Române

Concluzia a fost formulată de directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), care s-a întâlnit miercuri, 3 iunie 2020, cu autorităţile locale de la Braşov.

Conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) a concluzionat că devierea pârâului Besălcin şi proiectul Aeroportului Internaţional Braşov sunt două proiecte fezabile şi complementare.

Concluzia a fost formulată în urma unei întâlniri care a avut loc miercuri, 3 iunie 2020, la Braşov, la care au participat Ervin Molnar, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) şi Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, împreună cu specialişti din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov, ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Olt, dar şi cu membrii Unităţii de Implementare a Proiectului Aeroportului Internaţional Braşov.

Scopul întâlnirii a fost tocmai analizarea celor două mari proiecte ale judeţului Braşov. Primul dintre acestea se referă la obiectivul de investiţie a Consiliului Judeţean Braşov privind construirea  aeroportului internaţional de la Ghimbav, iar cel de-al doilea are în vedere proiectul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR) de deviere a pârâului Besălcin şi de evacuare a apelor pluviale de pe amplasamentul acestei investiţii.

Consiliul Judeţean Braşov a propus Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Olt ca, pentru simplificarea procedurilor, devierea pârâului Besălcin să fie realizată şi finanţată de Consiliul judeţean Braşov în cadrul proiectului de investiţie „Aeroport Internaţional Braşov”.

La finalul discuţiilor, cei prezenţi la întâlnire au vizitat zona pentru identificarea soluţiilor fezabile, „astfel încât lucrările celor două proiecte să nu aibă zone de incidenţă, care ar putea zădărnici termenii de finalizare ai aeroportului”, după cum a precizat biroul de presă al ANAR.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite