Amendă uriașă și mașina confiscată pentru un brașovean care a aruncat deșeuri pe domeniul public

0
Publicat:

Un bărbat din Brașov s-a gândit să scape de deșeuri aruncându-le pe domeniul public. Nu numai că are de plătit o amendă usturătoare, dar jandarmii i-au confiscat mașina cu care a transportat gunoiul. 

Un brașovean a plătit o amendă mare și a rămas fără mașină FOTO IJJ Brașov
Un brașovean a plătit o amendă mare și a rămas fără mașină FOTO IJJ Brașov

Un bărbat care a vrut să scape de deșeuri într-un loc nepermis s-a ales cu o amendă zdravănă și cu mașina confiscată de jandarmi, după ce aceștia l-au surprins în flagrant.

În ziua de 20 septembrie, echipajul de jandarmi aflat în misiunea de menținere a ordinii publice în municipiul Făgăraș, a surprins un bărbat care descarca dintr-o autoutilitară deșeuri provenite din construcții. Deșeurile au fost descărcate pe un teren și pe un drum secundar, ambele aflate în apropierea râului Olt.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenda în valoare de 10000 lei în conformitate cu OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar în baza acelorași prevederi legale s-a aplicat sancțiunea complementară de confiscare a autovehiculului”, a declarat Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Totodată, bărbatului i-a fost adus la cunoștință faptul că în sarcina sa revine și ridicarea deșeurilor abandonate, curățarea terenului și eliminarea acestora, conform legislației în vigoare.

Instituția noastră manifestă toleranță zero pentru astfel de acțiuni și acordă o importanță deosebită acțiunilor care privesc protejarea mediului, atât prin sancționarea celor care încalcă legea, dar și prin participarea activă în acțiuni de ecologizare, colectare selectivă a deșeurilor sau plantarea de arbori”, a adăugat Luiza Dănilă.

În municipiul Brașov, Poliția Locală este extrem de vigilentă atunci când vine vorba de gunoaie aruncate pe domeniul public. În această vară, mai mulți brașoveni s-au ales cu amenzi usturătoare, când polițiștii locali au aflat, din documentele aruncate, cine au fost autorii.

În multe din cazuri, cei care aruncă gunoaie uită și facturi sau documente în care apare numele sau adresa lor. Astfel, polițiștii au reușit să depisteze mai mulți contravenienți și le-au aplicat acestora amenzi potrivit legii. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite