20 de incendii de vegetaţie în doar o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile de vegetaţia scăpate de sub control se pot extinde la locuinţele din  apropiere. FOTOArhivă.
Incendiile de vegetaţia scăpate de sub control se pot extinde la locuinţele din  apropiere. FOTOArhivă.

Pompierii au fost nevoiţi să stingă în doar o singură zi 20 de incendii de vegetaţie. Oamenii au dat foc miriştilor fără să mai supravegheze apoi locul, iar flăcările au distrus peste 5 hectare de vegetaţie.

Odată cu încălzirea vremii şi cu apropierea perioadei de curăţenie de primăvară reapare şi problema incendiilor de vegetaţie. Uneori oamenii dau foc miriştilor sau resturilor de vegetaţie uscată, fără să mai supravegheze apoi focul. Lucru foarte periculos deoarece vântul poate duce la extinderea focului la gospodăriile aflate în apropiere. Pompierii le atrag   că amenzile pentru arderile necontrolate sunt de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.

„Astfel de intervenţii sunt dificile deoarece, de cele mai multe ori, autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu datorită lipsei căilor de acces, a lipsei surselor de alimentare cu apă în zonă sau a suprafaţelor foarte mari cuprinse de foc, uneori chiar de zeci de hectare. În doar 24 de ore, forţele ISU Braşov au intervenit la 20 astfel de cazuri, arzând peste 50 de hectare de vegetaţie în Bod - Colonie, Mândra, Ghimbav, Ucea de Sus, Brasov, Şinca, Victoria, Hălchiu, Zărneşti, Prejmer, Tărlungeni, Săcele, Cincu şi Buneşti“, au transmis reprezentanţii ISU Braşov.
 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite