Cât de periculoase sunt incendiile de vegetaţie: peste 800 de hectare de păşuni şi terenuri agricole au ars în trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de hectare de terenuri agricole şi păşuni au fost mistuite de incendii de vegetaţie. Arderile necontrolate au cuprins şi gospodării. Pompierii le atrag atenţia localnicilor care vor să îşi cureţe astfel terenurile să anunţe autorităţile şi să se conformeze legii, altfel riscă sancţiuni drastice.

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara au intervenit în ultimele trei zile pentru stingerea a 73 de arderi necontrolate de vegetaţie uscată. Una dintre arderi, produsă în localitatea Almaşul Sec, s-a propagat şi la o locuinţă, fiind afectat acoperişul din lemn. Focul a produs un alt incendiu la anexele unei gospodării din Fizeş..

În operaţiunile de lichidare a incendiilor de vegetaţie uscată au fost implicaţi  aproape 200 de subofiţeri ai gărzilor de intervenţie din Deva, Hunedoara, Orăştie, Ilia, Brad, Baru, Râu de Mori, Bretea Română, Dobra, Băiţa, Baru, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. Vârful acestui fenomen a fost atins în cursul zilei de sâmbătă, când pompierii au acţionat pentru stingerea a 35 de arderi de vegetaţie uscată.    

„Suprafaţa totală afectată de arderi, în aceste zile, depăşeşte 840 de hectare de teren, păşune sau litieră de pădure, suprafaţă care este echivalentă, spre exemplificare, cu 1.326 de terenuri de fotbal. Doar în localitatea Râu Alb, pompierii Gărzii de Intervenţie Baru au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată ce a cuprins peste 300 de hectare de teren”, a informat ISU Hunedoara. Pompierii au identificat cinci dintre proprietarii de terenuri care au utilizat focul deschis în spaţii deschise urmând ca aceştia să fie sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.

Pentru oprirea arderilor de vegetaţie uscată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Hunedoara anunţă acţiuni de patrulare intensă, pe tot teritoriul judeţului, a efectivelor de pompieri, jandarmi, poliţişti locali şi a altor instituţii implicate în gestionarea acestei situaţii şi aplicarea unor sancţiuni descurajatoare pentru acţiunea de igienizare a terenurilor prin intermediul focului.


Vă recomandăm şi:

VIDEO Accident mortal în Hunedoara: un pieton care traversa bulevardul a fost lovit de maşina condusă de un tânăr

Un accident rutier mortal s-a petrecut, vineri după-amiază, în municipiul Hunedoara. Un bărbat care traversa strada, după ce coborâse dintr-un autobuz a fost lovit de autoturismul condus de un tânăr.

FOTO Accident rutier pe DN 66: o maşină cu doi pasageri blocaţi în interior a rămas suspendată deasupra căii ferate

Un accident rutier s-a petrecut, luni seara, pe Drumul Naţional 66, în apropiere de Haţeg. Două maşini s-au ciocnit pe un pod, iar una dintre ele a ajuns într-o râpă, cu doi pasageri blocaţi în interior. Autoturismul risca să se prăbuşească pe calea ferată.

VIDEO Accident grav pe bulevard: un tânăr a scăpat maşina de sub control şi a lovit doi copaci

Un tânăr din Hunedoara a ajuns în spital, în urma unui accident rutier petrecut, sâmbătă seara, pe Bulevardul Traian din municipiu. Şoferul neexperimentat a lovit doi copaci.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite