110 maşini vor participa la prima etapă a sezonului de Viteză în Coastă. Va concura şi o maşină de curse electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programată să se desfăşoare la Râşnov, în weekendul 21-22 aprilie, prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă a atras un număr record de participanţi. Spectatorii vor putea vedea 110 maşini, multe dintre ele urmând să fie pilotate de nume importante ale motorsportului românesc. Circulaţia între Râşnov şi Poiana Braşov va fi restricţionată sâmbătă şi duminică.

A devenit deja o tradiţie ca startul în noul sezon de viteză în coastă să se dea la Râşnov. Etapa desfăşurată pe Valea Cetăţii a atras în fiecare an câte un număr semnificativ de participanţi, însă în 2018 cererile de înscriere au depăşit aşteptările organizatorilor. Numărul maxim de 90 de locuri a fost suplimentat pentru a satisface cel puţin parţial cererile piloţilor care îşi doresc să ia startul. În total vor fi 110 echipaje. Printre ele se va afla şi o maşină de curse electrică.   

Până acum, campionatul autohton de viteză în coastă a beneficiat doar sporadic de prezenţa monoposturilor sau prototipurilor care fac spectacol în campionatele europene de profil. Trofeul Serus 2018 va avea la start nu mai puţin de 6 maşini înscrise în clasa D/E. Andrei Dumitrescu va pilota monopostul Tatuus care i-a adus anul trecut titlul de vicecampion, în timp ce fratele său, Silviu Dumitrescu, va concura la bordul unui bipost Osella. După ce anul trecut a câştigat Trofeul Teliu cu un Radical SR4, Simone Tempestini revine la volanul acestei maşini şi la Râşnov. Şi Dani Oţil a făcut pasul la Radical SR4, urmând să înceapă acomodarea pe frumosul traseu de pe Valea Cetăţii. Dacă Emil Nestor ne-a obişnuit deja cu prezenţa Radical-ului RXC V8, a şasea maşină a acestei clase reprezintă o premieră naţională, Marian Andrei aducând în România un Speedcar GT1000.

Clasa H4, care a făcut legea în ultimele sezoane, este bine reprezentată la Trofeul Serus. Printre cei 18 concurenţi înscrişi în această categorie fac parte nume consacrate dar şi surprize: Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evolution), Costi Stratnic (Dacia STCC), Alex Mirea (Audi A4 B5 SPF), Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3), Gabriel Onofrei (Nissan Silvia S15) şi trei concurenţi ai unor Ferrari 458 Challenge (Mihai Leu, Armando Battocchi şi Florin Voicu). Deşi nu se află pe lista de înscrieri din cauză că maşina sa este încă în pregătiri, sunt şanse mari să îl vedem în concurs şi pe campionul en titre Paul Andronic.

Traseul etapei de la Râşnov are o lungime de 3,75 kilometri, cu o diferenţă de altitudine de 235 de metri. Sâmbătă (21 aprilie) sunt programate, o mansă de recunoaşteri şi trei manşe de antrenamente cronometrate, care vor da ordinea de start în concurs. În dimineaţa zilei de duminică (22 aprilie) vor avea loc încă două manşe de recunoaşteri, câştigătorul Trofeului Serus urmând să fie decis după cele două manşe de concurs cu startul estimat la ora orele 13:30, respectiv 16:30.

Circulaţia rutieră pe DN1E Râşnov – Poiana Braşov va fi restricţionată sâmbătă (21 aprilie 2018) şi duminica (22 aprilie 2018) în intervalul 08:00 - 20:00.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite