Unui jandarm brăilean i s-a făcut rău în momentul în care se pregătea să intre în tură. A murit la spital

0
Publicat:

Doliu la Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila. Unui jandarm de 47 de i s-a făcut rău în timp ce se pregătea să intre în serviciu. Bărbatul a decedat la spital.

Doliu la Inspectoratul de Jandarmi Brăila FOTO: ARHIVA
Doliu la Inspectoratul de Jandarmi Brăila FOTO: ARHIVA

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila, colegii care se aflau în apropierea plutonierului adjunct șef Iulian Bratu au au sunat la 112, medicii nu au putut să-l salveze.

Conducerea Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila a transmis un mesaj de condoleanțe.

„Transmitem condoleanțe familiei colegului nostru, plutonier adjutant șef Bratu Iulian. Suntem alături de membrii familiei aflată la grea încercare. Plt.adj.șef Bratu Iulian s-a stins din viață, astăzi, 08 mai 2023, la Spitalul Clinic Județean Brăila. Avea 47 de ani și își desfășura activitatea în cadrul colectivului unității din anul 2002.

Subofițerul se pregătea să intre în serviciu, luni dimineață. Deoarece acesta se simțea rău, colegii au apelat numărul unic de urgență 112, fiind solicitată ambulanța. A fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Câteva ore mai târziu, a fost declarat decesul subofițerului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila.

Intervenția salvatoare a unui jandarm

Un jandarm a auzit în autobuz o discuție din care reieșea că un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți copii. Jandarmul a coborât în aceeași stație cu călătorul suspect și a sunat la 112.

Un bărbat suspect a ajuns pe mâna polițiștilor după ce un jandarm brașovean a asistat la o discuție care l-a pus pe gânduri, în timp ce mergea cu un autobuz al RATBV. Jandarmul mergea de la muncă spre casă, iar câteva cuvinte din discuția unor pasageri i-au atras atenția.

Aflat sâmbătă seara într-un mijloc de transport în comun, colegului nostru Honcu Mihai i-a atras atenția o discuție între doi cetățeni, în care unul dintre aceștia era întrebat de ce a amenințat niște copii cu un cuțit. Jandarmului i s-a părut periculoasă situația și a ales să urmărească cu atenție sporită ceea ce se întâmplă”, a transmis căpitanul Luiza Dănilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

La prima stație, bărbatul de aproximativ 50 de ani a coborât în grabă și a aruncat în stradă ceea ce părea a fi un cuțit, după care, la scurt timp l-a recuperat, îndreptându-se către Gara Brașov. Determinat de comportamentul ciudat și haotic al bărbatului, care vorbea singur și gesticula excesiv din mâini, jandarmul l-a urmărit pe acesta pentru a se asigura că nu va face vreun gest necugetat.

Pentru a preîntâmpina orice incident grav, Mihai Honcu a apelat numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar la fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj de poliție, care a preluat cazul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite