Trei muncitori îngropați sub un mal de pământ la Brăila. Care este starea lor

0
Publicat:

Pompierii brăileni au intervenit pentru scoaterea de sub un mal de pământ a unor muncitori care efectuau lucrări pe șoseaua spre Râmnicu Sărat. Victimele au fost scoase în viață de sub pământ și transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Pompierii au reușit să îi scoată în viață pe cei trei muncitori FOTO ISU Brăila
Pompierii au reușit să îi scoată în viață pe cei trei muncitori FOTO ISU Brăila

Un accident de muncă care putea avea consecințe tragice a avut loc luni, 27 mai, pe șoseaua Râmnicu Sărat.

Trei muncitori care efectuau lucrări în zonă au fost surprinși de un mal de pământ, fiind la un pas să moară asfixiați.

Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit rapid cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă,  o autospecială de descarcerare și o autospecială SMURD. La fața locului s-a deplasat și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Brăila.

Cele trei victime au fost extrase repede de sub malul de pământ, fiind transportate conștiente la spital, potrivit colonelului Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila. Mai multe echipaje rutiere de la IPJ Brăila au dirijat circulația în zonă.

Salvat de pompieri

Un caz similar a avut în localitatea Agigea în 16 septembrie 2022. Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost chemați să intervină în cazul unui muncitor prins sub un mal de pământ care s-a prăbușit în timp ce lucra la o rețea de canalizare din localitatea Agigea, pe strada Nicolae Titulescu.

La fața locului au ajuns echipaje din cadrul Detașamentului Port, un container multirisc, un echipaj SMURD B, un echipaj din cadrul Detașamentului Fripis cu o autospecială pentru Descarcerare, un echipaj din cadrul Detașamentului Medgidia cu o autospecială pentru Descarcerare și două ambulanțe SAJ. 

Conform ISU Dobrogea, bărbatul a fost extras conștient și cooperant. A fost dezgropat mai întâi până la brâu și a primit mască de oxigen și o cască de protecție puse la îndemână de salvatori.

Ulterior, a fost scos de sub malul de pământ, iar medicii l-au transportat la Spitalul Județean Constanța pentru investigații suplimentare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite