Un sucevean a mers cu autoutilitara la RAR pentru a o înmatricula, dar s-a ales cu dosar penal. Ce au aflat polițiștii

0
Publicat:

Poliţiştii au fost sesizaţi de către Registrul Auto Român Bistriţa-Năsăud cu privire la faptul că un bărbat din judeţul Suceava s-a prezentat la reprezentanţă, în vederea înmatriculării, cu o autoutilitară care figura ca fiind sustrasă din Spania.

Inspectorii RAR au aflat că autoutilitara fusese furată din Spania FOTO arhivă Adevărul
Inspectorii RAR au aflat că autoutilitara fusese furată din Spania FOTO arhivă Adevărul

Un sucevean s-a ales cu dosar penal după ce a mers la RAR Bistriţa-Năsăud ca să înmatriculeze o autoutilitară. În urma verificărilor, inspectorii RAR au descoperit că mașina fusese furată din Spania, astfel că au anunțat Poliția.

„În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autovehicul în cauză figurează ca fiind sustras din Spania, din data de 20 mai, şi a fost identificat de poliţişti în posesia unui bărbat de 47 de ani, din judeţul Suceava. Autoutilitara în cauză, în valoare de 35.000 de euro, a fost indisponibilizată de poliţişti", au transmis reprezentanții Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii au deschis dosar penal în acest caz pentru tăinuire, iar poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud continuă cercetările, în cooperare cu autorităţile judiciare din Spania, în vederea documentării faptelor şi stabilirii vinovăţiei persoanelor implicate. 

A cumpărat în rate un BMW X6 furat din Anglia

O situație similară s-a înregistrat pe 18 mai, când poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în timpul unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca BMW X6, condus de un cetăţean român, domiciliat pe raza județului Vaslui, în vârstă de 58 de ani.

„Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în rate şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de peste 150.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Autoturism de lux furat din Germania

Un alt autoturism de valoare a fost indisponibilizat de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși. Este vorba despre un autoturism marca Tesla, identificat în trafic, care figura în bazele de date ca fiind furat din Germania în aceeași zi.

Pe 2 aprilie, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au organizat o acțiune punctuală pe linia traficului internațional cu autoturisme furate.

În cadrul acțiunii, a fost observat în trafic, pe raza municipiului Huși, un autoturism marca Tesla, cu număr de înmatriculare specific Germaniei.

„În urma cooperării cu colegii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, polițiștii de frontieră au reușit interceptarea mijlocului de transport. Pe timpul cercetărilor  efectuate, colegii noștri au constatat că autoturismul, an fabricație 2022, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi”, a precizat comisarul de poliție Irin Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la proprietar, patronul firmei la care lucrează, în Germania, care l-a achiziționat în leasing. Acesta a mai menționat faptul că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 200.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite