Șofer de autobuz acuzat pe nedrept că s-ar fi drogat. După trei luni de umilințe și dispreț public s-a descoperit că este nevinovat

0
Publicat:

Un bărbat de 51 de ani a plătit din propriu buzunar analizele toxicologice pentru a demonstra că nu se drogase înainte să conducă un autobuz de transport de călători la Brăila. Inițial, ieșise pozitiv la consumul de droguri în urma unei testări în trafic.

Șoferul de autobuz a fost exonerat de acuzație FOTO arhivă Adevărul
Șoferul de autobuz a fost exonerat de acuzație FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 51 de ani din Brăila a trăit un adevărat coșmar în ultimele trei luni. Acesta este angajat ca șofer la Braicar, operatorul de transport public din oraș.

Pe 5 octombrie 2022, în jurul orei 12,20, polițiștii rutieri l-au oprit în trafic și l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Lucrurile s-au schimbat la testarea cu aparatul DrugTest, unde a ieșit pozitiv la consumul a trei substanțe psihoactive: THC, MDMA și MTD. 

Cazul a fost făcut public a doua zi de către IPJ Brăila, iar șoferul de autobuz a rămas fără permis și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Mai mult decât atât, mii de români au comentat știrea, considerând că bărbatul nu mai are ce căuta la volanul unui autobuz de transport călători și ar trebui să facă și închisoare.

Din acel moment, bărbatul a început o bătălie juridică pentru a-și demonstra nevinovăția. A plătit din propriul buzunar analiza toxicologică, iar Serviciul de Medicină Legală din Brăila a stabilit fără echivoc zilele trecute că cele trei substanțe psihoactive nu existau în sângele șoferului de autobuz.

Cel mai probabil, aparatul DrugTest a dat o eroare, care l-a costat scump pe brăileanul de 51 de ani.

Pus în fața evidenței, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus clasarea dosarului pe motiv că fapta nu există și i-a restituit permisul bărbatului de 51 de ani. Acesta nu va cere daune pentru prejudiciile de imagine pe care le-a suferit și este mulțumit că poate conduce din nou un autobuz de călători.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite