Bătaie între eleve la un liceu din Făurei, pentru un băiat. Colegii îi ovaționau și filmau

0
Publicat:

În altercație au fost implicate trei adolescente de la Liceul Teoretic “George Vâlsan” din orașul Făurei, Brăila. Poliția a deschis dosar penal, iar Inspectoratul Școlar Brăila anchetează cazul.

Fetele s-au păruit și și-au împărțit palme și pumni FOTO arhivă Adevărul
Fetele s-au păruit și și-au împărțit palme și pumni FOTO arhivă Adevărul

Un incident violent a avut loc pe 13 februarie la Liceul Teoretic “George Vâlsan” din orașul brăilean Făurei. Două adolescente s-au luat la bătaie în pauza dintre ore, mărul discordiei fiind un băiat pe care ambele îl plac.

În loc să le despartă, colegii de clasă le-au ovaționat și filmat pe cele două adolescente. În imaginile surprinse se vede cum una dintre fete o trântește pe cealaltă la pământ și o lovește. În altercație a intervenit și o a treia fată, care a fost și ea lovită, în încercarea de a le despărți.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la dată de 13 februarie, în jurul orei 9,50, în incinta unui liceu de pe rază orașului Făurei, în pauză dintre cursuri, o elevă, în vârstă de 17 ani, din Făurei, ar fi agresat o altă elevă, colegă de clasa, în vârstă de 16 ani, din comună Surdila-Greci.

Elevă agresată nu a solicitat acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. În cauza sunt continuate verificările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violente”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Și Inspectoratul Școlar Județean Brăila face cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul și să ia măsuri împotriva celor vinovați.

Două eleve s-au bătut pentru un băiat la Bacău

Un incident similar a avut loc la jumătatea lunii ianuarie între două eleve de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” din Bacău. Fetele s-au luat la bătaie pe holul școlii de la un băiat pe care amândouă îl plăceau. Una dintre ele a suferit răni serioase și a fost spitalizată.

Altercația s-a produs la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” din Bacău. Două eleve, de clasa a VI-a, respectiv a VII-a, au început să se bată pe holul școlii. În loc să le despartă, o parte din colegii acestora au început să strige: „Dă-i mai tare!”.

În cele din urmă, profesorii au intervenit și le-au despărțit pe cele două fete. Din primele verificări a reieșit că altercația dintre cele două eleve a pornit de la un băiat. Una dintre eleve a fost rănită destul de grav în urma loviturilor primite și a fost transportată la Spitalul de Urgență din Bacău pentru îngrijiri medicale.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău a fost informat joi, 12 ianuarie, despre conflictul dintre cele 2 eleve de la Școala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău, urmare a unui conflict extern, a declarat profesorul Anca Egarmin, inspector general școlar al județului Bacău.

Elevele de clasa a VI-a, respectiv a VII-a, se aflau în evidența consilierului școlar, din cauza interacțiunilor de tip bullying. Imediat după incident conducerea școlii a discutat cu părinții și cu un reprezentant al IPJ Bacău de la Biroul Siguranță Școlară.

„Analiza contextelor care au generat incidentul se realizează actualmente de către Comisia pentru prevenirea și eliminarea violenței din unitatea de învățământ. Astăzi, eleva de clasa a VI-a nu s-a prezentat la școală, părinții acesteia anunțând ca are scutire medicală 2 zile după vizita la medic”, a mai adăugat inspectorul școlar general.

Inspectoratul Școlar monitorizează situația, fiind în legătură permanentă cu directorul și consilierul școlar al unității de învățământ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite