Rezultate Bacalaureat 2013 Brăila: lista cu cei mai buni absolvenţi ai clasei a XII-a. Dana Ilie, singura fată de 10 la mate-info, vrea să dea la Cibernetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre clasele de premianţi de la "Bălcescu". FOTO: FACEBOOK
Una dintre clasele de premianţi de la "Bălcescu". FOTO: FACEBOOK

Brăila a înregistrat în acest an cea mai mare rată de promovare la examenul de bacalaureat din ţară. De asemenea, Brăila se află pe primul loc la rata de promovare a examenului de evaluare naţională.

Dacă anul trecut, Brăila s-a situat pe primul loc pe ţară cu un modest procent de 59,25, anul acesta, judeţul a rămas tot pe locul întâi, însă cu un procent de 74,17 % promovabilitate. Seria curentă a promovat în proporţie de 84,55 şi s-au obţinut şase note de 10, cu patru mai mult decât anul trecut: 3 note de 10 la Liceul “Iorga”, 2 la “Bălcescu” şi 1 la “Murgoci”.

Cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat, dar şi la admitere au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", unde, de 5 ani, promovabilitatea este de 100 la 100- iar pentru locul doi se bat la Brăila colegiul "Nicolae Bălcescu" şi liceul "Nicolae Iorga", “Bălcescu” obţind rezultate mai bune la admiterea în liceu, iar “Iorga” la promovabilitatea la bacalaureat. 

dana ilie

La "Bălcescu" s-au înregistrat două medii de 10: Dana Ilie (foto) la MATE-INFO şi Ioan Damian, tot la MATE-INFO. Dana este şi în fotografia de mai sus. A plecat la mare imediat ce a aflat rezultatele. "Este un copil tare bun, o elevă care în ciuda dificultăţilor a trecut peste toate, nu doar a învăţat, ci s-a şi implicat în numeroase proiecte de voluntariat. Este şi olimpică la chimie", ne-a declarat Carmen Pârlog, directorul LIceului "Bălcescu".

dana ilie
"Am depus eforturi susţinute, am reuşit să dăm rezultate foarte bune cu aceşti copii. Bineînţeles că factorul uman este determinant în obţinerea rezultatelor", a adăugat Carmen Pârlog.

Dana Ilie vrea să dea la Cibernetică la Bucureşti, iar colegul ei, Ioan Damian se dusese chiar astăzi la Bucureşti, vrea să se înscrie la Automatică.

Medii de 10 au mai obţinut în acest an: Vlad Mihail Cerchez, la Ştiinţe Sociale- Iorga, Anca Oprişanu Măciucă, ştiinţe sociale- Murgoci, Andreea Marinescu, ştiinţe sociale- Iorga şi George Oprea, Mate-INFO, Iorga.

VEZI AICI LISTA CU REZULTATELE DE LA BACALAUREAT 2013 DIN BRĂILA

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite