REZULTATE BACALAUREAT 2013 Sălaj: Peste 300 de candidaţi au contestat notele primite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

309 contestaţii au fost înregistrate luni, în liceele din Sălaj, imediat după afişarea primelor rezultatele la examenul de bacalaureat.

Deşi rezultatele candidaţilor din Sălaj în această primă sesiune a examenului de bacalaureat au fost net superioare celor obţinute anul trecut, nemulţumiri legate de note au existat şi acum. Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea, în liceele din Sălaj au fost depuse luni, în intervalul de patru ore rezervat în acest sens, 309 contestaţii. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la prima probă, cea la limba şi literatura română, unde au fost nu mai puţin de 140 de candidaţi nemulţumiţi de notă. Cei mai mulţi provin de la profilul real, de unde s-au depus 117 contestaţii. De la uman au fost depuse 23, iar de la secţia maghiară, cinci.

Pentru proba obligatorie a profilului au fost depuse 84 de contestaţii. 62 dintre ele sunt la matematică, diferenţiate pe cele patru tipuri de subiecte: matematică – ştiinţele naturii, cu 12 contestaţii, matematică - mate – info, cu 11, matematică – tehnologic, cu 38, şi pedagogic – cu o singură contestaţie. La istorie au fost depuse 22 de contestaţii.

La proba la alegere, unde candidaţii au putut opta între 15 variante de discipline, au fost depuse 80 de contestaţii. Cele mai multe au fost formulate la geografie, 28, la biologie vegetală, 18, şi la anatomie, 17. 

Lucrările vizate de contestaţii au fost trimise la recorectare, iar rezultatele finale, în urma soluţionării contestaţiilor, vor fi afişate vineri, 12 iulie.

Citeşte şi Rezultate bacalaureat 2013 Ce a făcut mămica şefă de promoţie la bacalaureat

Rezultate bacalaureat 2013 Sălaj: Două licee cu niciun absolvent promovat

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite