Portret: Constantin Gheorghe ţine “în frâu” 176 de subordonaţi la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Biroului de Ordine Publică a ajuns să-şi cunoască oamenii de-a lungul timpului, iar acum ştie exact ce misiune să încredinţeze fiecăruia. Ţelul său în anii adolescenţei a fost să devină poliţist iar pentru asta, imediat după liceu, s-a înscris la Şcoala de subofiţeri de poliţie de la Câmpina, pe care a absolvit-o în 1993, primind gradul de sergent major.

Şi-a dorit mai mult pentru carieră, iar în 1996 a intrat la Academia de Poliţie „A. I.Cuza", la cursuri fără frecvenţă. A absolvit în 2002 şi în acelaşi an, în august, a intrat în corpul ofiţerilor.

Consideră că baza carierei sale o reprezintă cei 12 ani de activitate la posturi de poliţie din judeţ - trei ani ajutor şef de post la Măraşu, şase ani la Tichileşti, un an a fost ofiţer la „judiciar" la Ianca şi alţi doi ani ca şef de post în comuna Viziru, unde, ca şef de centru zonal, a avut în subordine posturile de poliţie din şapte comune.

Portret: Ilie Mogoş este şeful mecanic care are grijă de bătrâna navă „Borcea” din Brăila

„Munca la postul de poliţie este cea mai grea şi acumulezi cunoştinţe din tot ce înseamnă activitatea de poliţist. Acolo faci şi evidenţa populaţiei, faci şi judiciar, ordine publică, circulaţie, faci orice. 12 ani de post de poliţie mi-au prins foarte bine", consideră subcomisar Constantin Gheorghe.

Eforturi pentru siguranţa publică

În ianuarie 2006 a fost încadrat la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Brăila, ca ofiţer specialist I, până în martie 2008, când, în urma unui concurs, a fost numit la comanda Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban.

Acum are ca atribuţie principală organizarea dispozitivului de ordine şi siguranţă publică, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţia de Frontieră şi celelalte formaţiuni din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila.

Este foarte mulţumit de oamenii din subordine pentru că, în pofida reducerii veniturilor, îşi fac meseria aşa cum prevede fişa postului.

„Oricât s-ar reduce salariile, banii trebuie justificaţi prin activitatea depusă", consideră scms. Constantin Gheorghe.

PORTRET: Lt.col. Marian Grigore: „Lupt acolo unde se cere, înving acolo unde lupt!”

Întrebări şi răspunsuri

Vă amintiţi o situaţie care v-a creat probleme deosebite de-a lungul carierei?

"Ca ajutor şef de post la Tichileşti, în 2000, ne-am confruntat cu o situaţie mai complicată. În trei săptămâni s-au dat 10-12 spargeri. Am muncit câteva săptămâni să găsim autorii. Era de fapt o singură persoană".

Cum reuşiţi să ţineţi „în frâu" 176 de subordonaţi?

"Sunt cinci ofiţeri şi 171 de agenţi, cei mai mulţi fiind la „siguranţă publică". Majoritatea au până în 25 de ani. Am ajuns să îi cunosc pe toţi, inclusiv situaţia familială. Doar aşa ştii cum să-i repartizezi în misiuni".

Dorinel Munteanu este liderul selecţiilor la Naţională/Află de aici traseul său profesional

Profil

Născut: 21 septembrie 1973, Brăila

Studii: Academia de Poliţie "A.I. Cuza"

Ocupaţia: Şef Birou Ordine Publică pentru Mediul Urban

Familie: Căsătorit, două fete

Portret: Alexandra Iuga este cel mai bun elev al Liceului de Artă din Brăila

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite