Panificaţia la control sever, evaziunea fiscală este pe primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii controlează producătorii din panificaţie foto adevarul
Poliţiştii controlează producătorii din panificaţie foto adevarul

Poliţiştii brăileni au aplicat amenzi în valoare de 82.280 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 2.357 de lei şi a fost suspendată/oprită activitatea unei unităţi de morărit şi panificaţie. Controale s-au efectuat de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

La nivelui Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în perioada 5- 11 octombrie, cei 395 de poliţişti (dintre care 22 de ofiţeri de investigare a fraudelor, 320 de ordine publică şi 53 rutieri), angrenaţi în acţiune, au efectuat 290 de controale, dintre care 70 la societăţi comerciale şi 23 la persoane fizice, fiind verificate şi 197 de mijloace de transport marfă.
Poliţiştii au constatat 4 infracţiuni, dintre care două la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, şi una la Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe. De comiterea acestora sunt suspectate 3 persoane, valoarea prejudiciului estimat fiind de 288.000 de lei.
De asemenea, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 la Legea 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 59 la alte acte normative, în valoare totală de 82.280 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 2.357 de lei şi a fost suspendată/oprită activitatea unei unităţi de morărit şi panificaţie.
“Pe timpul desfăşurării acţiunii, ofiţeri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (S.I.F.) au început cercetările, în faza actelor premergătoare, faţă de reprezentanţii unei societăţi comerciale, din Brăila, care, în perioada 2012-2013, nu au înregistrat în totalitate veniturile realizate din comercializarea de produse de panificaţie, producţie proprie, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor aferente.
Cercetările se efectuează pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul urmează a fi calculat. Într-un alt caz, în urma verificărilor efectuate de ofiţeri S.I.F., la o societate comercială din municipiu, s-a constatat că pe computerul unităţii erau reproduse, în mod neautorizat, două softuri.
În cauză se efectuează cercetări, în faza actelor premergătoare, faţă de administratorul societăţii, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
La data de 09.10.2013 s-au  definitivat cercetările şi s-a propus trimiterea în judecată a unui brăilean pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Învinuitul, în perioada octombrie 2010- ianuarie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat veniturile din activitatea de comerţ cu cereale, creând un prejudiciu de 288.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.Poliţiştii l-au depistat în trafic, pe DN 23, în localitatea Gulianca, judeţul Brăila,  pe un vrâncean în vârstă de 41 de ani din comuna Reghiu, judeţul Vrancea, în timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de 900 kg de porumb boabe, 332 kg de grâu şi 2.308 kg porumb ştiuleţi, fără a deţine documente legale de provenienţă sau de însoţire a mărfii.
În cauză s-a aplicat sancţiune contravenţională, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicată) şi cerealele, în valoare de 2.283 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. La o întreprindere familială din satul Baldovineşti, poliţiştii au găsit expuse la vânzare 49 de pâini (franzelă albă, de 300 gr/buc) fără documente de provenienţă.
Administratorul a fost sancţionat contravenţional, iar produsele de panificaţie au fost ridicate în vederea confiscării”, ne-a declarat inspector şef Jenel Şogor , purtător de cuvânt al Poliţiei Brăila.
Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite