„Don Corleone” de Brăila, trimis la închisoare pentru șantaj. De ce a fost capabil interlopul ca să controleze o sală de jocuri

0
Publicat:

Iancu Nedelcu, zis „Nicu Țăranu”, a fost condamnat la închisoare alături de un complice pentru că a distrus mai multe aparate de jocuri ca să îl forțeze pe cel care le administra să îi cedeze folosința acestora.

Iancu Nedelcu (stânga) şi Lucian Bolboceanu FOTO debraila.ro
Iancu Nedelcu (stânga) şi Lucian Bolboceanu FOTO debraila.ro

Curtea de Apel Galați i-a condamnat definitiv în 8 iunie pe Iancu Nedelcu, zis „Nicu Ţăranu”, la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru șantaj și instigare la distrugere, iar pe Lucian Bolboceanu, un complice, la 4 ani și o lună de închisoare pentru șantaj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Iancu Nedelcu (66 de ani), un veteran al lumii interlope din Brăila, a ajuns în colimatorul polițiștilor pentru că i-a cerut administratorului unei săli de jocuri să îi cedeze folosinţa mai multor aparate de jocuri, iar un apropiat de-al său, Lucian Bolboceanu, a distrus mai multe astfel de aparate ca să îl forţeze să se conformeze.

Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise în perioada iunie-octombrie 2020 şi vizează administrarea mai multor aparate de jocuri.

Iancu Nedelcu l-ar fi şantajat pe administratorul unei săli de jocuri ca să îi cedeze folosința mai multor aparate de joc, iar Lucian Bolboceanu este acuzat că a distrus mai multe aparate de joc ca să îl determine să cedeze presiunilor.

„A exercitat acte de constrângere asupra unui administrator al unei săli de jocuri de noroc din municipiu, cu intenţia calificată de a i se ceda dreptul de folosinţă a unor aparate de tip slot-machine”, spun procurorii.

În cazul lui Lucian Bolboceanu, anchetatorii au reţinut că „a distrus, în mod repetat, aparatele de jocuri deţinute de administratorul în cauză, în scopul determinării persoanei vătămate să cedeze constrângerii.”

Instanța i-a obligat pe cei doi interlopi să plătească și contravaloarea distrugerilor provocate aparatelor de jocuri, care se ridică la 3.400 de lei.

De asemenea, Iancu Nedelcu și Lucian Bolboceanu nu mai au voie să intre în nicio sală de noroc timp de doi ani după executarea pedepsei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite