Caz halucinant. De ce polițiștii nu au reușit să o găsească pe femeia ucisă, care sunase la 112 să ceară ajutor. STS comunicase datele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz șocant la Brăila. O femeie de 44 de ani a fost ucisă de partenerul de viață, deși sunase cu o zi înainte la 112 să ceară cu disperare ajutor. STS a comunicat datele de localizare, însă polițiștii n-au găsit-o. Criminalul avea antecedente penale.

Femeia a fost ucisă de partenerul ei  FOTO:  Facebook
Femeia a fost ucisă de partenerul ei FOTO: Facebook

UPDTATE  Au apărut primele imagini cu bărbatul care şi-a ucis soția, după ce aceasta a sunat la 112 pentru a cere ajutor. El a fost filmat în timp ce îşi cumpăra alcool de la barul din sat, chiar înainte de comite oribila crimă.

UPDATE Poliția Română a trimis o echipă de anchetă la Brăila. 

„Conducerea Poliției Române a dispus, încă de ieri, 11 iunie, trimiterea unei echipe din cadrul Direcției Control Intern, pentru  a efectua verificări cu privire la modul de gestionare a cazului. În această dimineață, echipa de polițiști a ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și a demarat verificările”, anunță Poliția Română într-un comunicat de presă.

UPDATE: Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila a demarat o verificare internă în cazul femeii care a fost găsită marţi, 11 iunie 2024, decedată în locuinţa sa din localitatea Mircea Vodă, la aproximativ 24 de ore după ce a sunat la 112, iar poliţiştii nu au reuşit să dea de urma acesteia, potrivit Biroului de Presă al IPJ Brăila. 

Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, într-o casă din comuna Mircea-Vodă, au fost găsite două cadavre care prezentau urme de violenţă. Trupurile neînsuflețite au fost găsite de fratele femeii. Bărbatul s-a îngrijorat, după sora lui nu a răspuns la telefon.

A fost stabilită identitatea acestora, fiind vorba de doi concubini, un bărbat, de 50 de ani și o femeie, de 44 de ani, ambii din comuna Mircea-Vodă. Cele două victime se numesc Rădița Dumitrașcu și Dumitru Lalu.

Ulterior, anchetorii au descoperit că femeia de 44 de ani a fost omorâtă de partenerul de viață, care apoi și-a pus capăt zilelor. 

Femeia a sunat la 112 să ceară ajutor

Cazul Caracal s-a repetat la Brăila. Cu o zi înainte, polițiștii au primit un apel la numărul de urgență 112, în care o femeie țipa și cerea ajutor, fără a da detalii despre locul unde se află. 

Apelul la 112 a fost însoțit de date de localizare. Imediat, în localitatea Mircea-Vodă au fost trimise două echipe din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Ianca, pentru a efectua verificări.

 În urma verificărilor efectuate, nu au fost obținute date care să confirme faptul că în zonă ar fi avut loc un conflict.

„În urma verificărilor efectuate, nu au fost obţinute date care să confirme faptul că în zonă ar fi avut loc un conflict. Nu se auzeau zgomote şi nici vreun conflict în derulare, la imobilele din zona respectivă”, a transmis IPJ Brăila.

Poliţiştii le-au arătat locuitorilor din zonă numărul de telefon de pe care s-a sunat la 112, dar nimeni nu l-a recunoscut.

 „Niciuna dintre persoane nu a putut oferi informații, care să ajute la identificarea locației sau a apelantei. S-a încercat reapelarea postului telefonic fără rezultat, numărul fiind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate. Din verificările efectuate și datele deținute, la acest moment, telefonul ar aparține femeii, de 44 de ani, din comuna Mircea-Vodă, însă la momentul efectuării verificărilor în teren, vecinii nu au putut furniza această informație”,  mai precizat Poliția. 

Bărbatul avea antecedente penale FOTO: Facebook
Bărbatul avea antecedente penale FOTO: Facebook

Vecinii: Polițiștii au venit și au bătut în poartă

Martorii spun că polițiștii care au ajuns fața casei, au bătut la poartă, însă au plecat. 

„Au bătut în poartă, dar nu a răspuns nimeni”, spune un vecin despre polițiștii ajunși la fața locului. 

Femeia a încercat să fugă și să se salveze, însă bărbatul a urmărit-o. 

„Ea a fugit din curte, și mama ei stă pe strada cealaltă. A luat-o pe uliță, a ajuns până la jumătatea străzii, dar el a ajuns-o din urmă, cu bicicleta, și a adus-o înapoi”, povestește o vecină, pentru Antena 3.

Criminalul avea antecedente penale

În 2018, femeia a supraviețuit după ce a fost înjunghiată de soţul ei, în Bucureşti. Dumitru Lalu a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă la omor. În 2022 el a fost eliberat condiționat, după cinci ani de închisoare. 

Și mai grav, înainte de tentativa de omor din București, bărbatul a mai avut o condamnare de 3 ani şi 6 luni, pentru viol şi corupție sexuală. Cu toate astea, Tribunalul Galați l-a eliberat condiționat în 2022 şi după tentativa de omor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite