Papa Francisc, despre cuplurile care nu îşi doresc copii şi preferă să adopte animale de companie: „E o formă de egoism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Papa Francisc îi consideră egoişti pe cei care preferă să adopte un câine sau o o pisică în loc să facă copii. Suveranul Pontif şi-a manifestat îngrijorarea faţă de scăderea accentuată a natalităţii, în prima audienţă din 2022.

„Astăzi, asistăm la o formă de egoism. Vedem că unii nu vor să aibă copii. Uneori au unul, şi atât, dar au câini şi pisici care iau locul copiilor. Poate vă face să râdeţi, dar este o realitate. Aceasta echivalează cu negarea paternităţii şi a maternităţii şi ne diminuează, ne ia umanitatea prin urmare civilizaţia îmbătrâneşte fără umanitate pentru că pierdem bogăţia paternităţii şi a maternităţii, iar patria este cea care are de suferi″, a spus Papa la prima audienţă generală săptămânală din acest an.

Suveranul Pontif a îndemnat, de asemenea, cuplurile care nu pot avea copii „să ia în considerare adopţia″⁣, potrivit ştirileprotv.ro. 

„A avea un copil este întotdeauna un risc, dar există un risc mai mare de a nu avea unul, de a nega statutul de părinte″, a spus papa, făcând apel la credincioşi „să nu le fie frică″⁣.

La finalul audienţei, Papa Francisc a asistat la un număr de circ susţinut cu clovni, jongleri, dansatori şi muzicieni, într-o atmosferă festivă şi ciudată, contrastând cu solemnitatea de la Vatican, a adăugat AFP.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite