Brăileanul care a stropit cu acid un poliţist şi un jandarm, condamnat la închisoare

0
0

Un brăilean va sta aproape doi ani la închisoare pentru că a aruncat cu o substanță chimică spre un jandarm și un polițist care participau la o intervenție, provocându-le arsuri oftalmice.

Bărbatul din Brăila va sta un an și zece luni după gratii FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul din Brăila va sta un an și zece luni după gratii FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv la un an și zece luni de închisoare cu executare pentru ultraj pe D.O., un bărbat din Brăila. Acesta formulase inițial apel împotriva primei sentințe pronunțate de Judecătoria Brăila, dar ulterior și l-a retras.

„S-a reţinut că la data de 29.01.2022, în jurul orei 20,30, ca urmare a unei intervenţii a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluţie chimică în zona în care se afla persoana vătămată agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Brăila şi persoana vătămată jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, fiindu-le provocate suferinţe fizice ca urmare a unor arsuri oftalmice", au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila.

Pe 10 februarie 2022, procurorii au solicitat Judecătoriei Brăila arestarea preventivă a bărbatului pentru ultraj. Solicitarea Parchetului a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, începând cu data de 10.02.2022.

La patru luni de la comiterea faptei a fost pronunţat şi un prim verdict în acest caz. Bărbatul a fost condamnat la un an şi zece uni de închisoare cu executare pentru ultraj.

„Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată O. G. V.). Condamnă pe inculpatul O. D. la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată C. M.). Contopeşte pedepsele stabilite, aplică pedeapsa cea mai grea de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 (patru) luni închisoare, urmând ca inculpatul O. D. să fie condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an şi 10 (zece) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Menţine măsura arestului preventiv faţă de inculpatul O. D. Deduce din durata pedepsei stabilite prin prezenta hotărâre, perioada în care inculpatul a fost reţinut şi arestat preventiv de la data de 09.02.2022 la zi. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă inculpatul la plata sumei de 900 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", se arată în soluţia dată de Judecătoria Brăila.

Brăila


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri