Blestemul gunoiului apasă permanent câteva zone centrale din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Indiferent de cât de des se igienizează zona, intersecţia de lângă Şcoala 10 din Brăila este permanent plină de gunoaie  FOTO Florentin Coman
Indiferent de cât de des se igienizează zona, intersecţia de lângă Şcoala 10 din Brăila este permanent plină de gunoaie  FOTO Florentin Coman

O haldă de gunoi a devenit o prezenţă permanentă la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare şi Halelor, în ciuda încercărilor repetate ale autorităţilor locale de a menţine zona igienizată. Indiferent de frecvenţa cu care se ridică deşeurile de către firma de salubritate care are sector în zonă şi indiferent de numărul amenzilor aplicate de Poliţia Locală, există suficienţi brăileni lipsiţi de bun simţ care aruncă din nou gunoi acolo.

Vara, în zilele caniculare, mirosul pestilenţial răspândit de acele gunoaie este aproape imposibil de suportat de vânzătorii magazinelor din zonă. Alexandrul Micu, directorul firmei de salubritate "Eco", dă asigurări că zona de lângă Şcoala nr. 10 se igienizează foarte des. "Din păcate, muncim degeaba. Foarte rapid, în numai o zi sau două, grămada de deşeuri apare la loc", spune directorul Micu. Acesta îi acuză chiar pe unii dintre locatarii zonei, dar şi pe vânzătorii din Piaţa Mare pentru situaţia creată.

Conducerea Poliţiei Locale spune că, zilnic, sunt aplicate cel puţin două amenzi în zona Şcolii nr. 10. "Avem acele puncte sensibile, la Şcoala 10 şi la intersecţia Griviţei cu Dianei, unde nu reuşim sub nicio formă să dezobişnuim lumea să arunce gunoaie. Sancţiunile aplicate sunt destul de consistente, ajungând de la 250 la 1.000 lei, dar chiar şi aşa tot mai sunt suficiente persoane care vin şi aruncă gunoaiele acolo.

Şi nu e vorba neapărat de indivizi de condiţie socială modestă, mai puţin educaţi. Inclusiv persoane destul de înstărite, de la care ai avea anumite pretenţii, se pretează la astfel de gesturi necivilizate. Avem cazul unui aşa-zis domn care circulă cu un autoturism Cielo şi care, periodic, arunca din maşină câte o pungă de gunoi. În urma unei acţiuni organizate de patrulele noastre, cetăţeanul respectiv a fost depistat şi sancţionat conform legii", a declarat Dumitru Hahui, directorul adjunct al Poliţiei Locale. Acesta nu a putut preciza, însă, câte dintre amenzile aplicate s-au şi plătit efectiv de către contravenienţi.

Citiţi şi

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite