Bani europeni obţinuţi ilegal. O rudă, angajată la Oficiul de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală, a falsificat toate actele

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Procurorii anticorupţie au descoperit că o angajată a Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit Vrancea a falsificat mai multe borderouri, declaraţii pe proprie răspundere şi cererea de finanţare ale unei rude pentru ca persoana în cauză să obţină fonduri europene nerambursabile.

Procurorii DNA Galaţi au trimis în judecată două persoane, una dintre acestea, fără calitate specială, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Cea de-a doua persoană pusă sub acuzare este Daniela Marilena Ionescu, rudă a primului inculpat, care era angajată în cadrul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (O.J.P.D.R.P.) Vrancea. 

Aceasta urmează să răspundă pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
”În contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, în perioada iunie - octombrie 2012, primul inculpat, beneficiind de ajutorul inculpatei Ionescu Daniela Marilena, ar fi depus la O.J.P.D.R.P. Vrancea şi Brăila mai multe documente false (borderouri, declaraţii pe proprie răspundere, cerere de finanţare), în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate prevăzute în Ghidul solicitantului”, au stabilit procurorii anticorupţie.

Aceste demersuri ar fi avut ca efect aprobarea finanţării şi implicit obţinerea pe nedrept de către bărbat a unor fonduri nerambursabile în valoare de 160.002 lei.

În cauză au fost luate mai multe măsuri asiguratorii. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (A.F.I.R.) s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de bani amintită anterior. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Brăila cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Profesoara care a fentat UE cu zeci de mii de euro. A primit bani ca „tânăr fermier”, dar lucra la oraş

Cinci italieni au deturnat din România 850.000 de euro din fonduri UE. Banii destinaţi cultivării de tomate ajungeau la crima organizată din Italia

Mai multe - Brăila

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite