Natalia Gavriliţa, în discuţii cu delegaţia Comisiei pentru afaceri europene a Bundestagului german

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Agenda europeană a Republicii Moldova şi aspectele ce ţin de gestionarea efectelor socio-economice, provocate de războiul din Ucraina, au fost discutate la întrevederea prim-ministrei Natalia Gavriliţa cu delegaţia Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul Germaniei, condusă de Johannes Schraps.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind consecinţele conflictului armat, subliniind că ţara noastră are nevoie în continuare de suport bugetar sub formă de granturi, pentru rezolvarea celor mai acute probleme şi asigurarea integrării sociale a refugiaţilor care rămân în Republica Moldova.

Totodată, prim-ministra a menţionat că, în pofida dificultăţilor din această perioadă, Guvernul rămâne concentrat pe livrarea reformelor aşteptate de cetăţeni şi pe consolidarea rezilienţei statului.  Acestea sunt transformările necesare pentru a avansa în realizarea agendei europene.

„Aceste timpuri dificile ne-au deschis oportunitatea de a deveni membru al Uniunii Europene, iar obţinerea statutului de ţară candidat a devenit acum obiectivul nostru strategic. Declar ferm că Republica Moldova este pregătită să obţină acest statut, iar oamenii din ţara noastră, care au votat pentru un viitor în UE, îşi doresc să facă parte din lumea liberă. Vom munci pentru a ne face tema de acasă cât mai repede şi cât mai calitativ, pentru a urma calea noastră europeană spre prosperitate şi dezvoltare", a spus Natalia Gavriliţa. 

La rândul lor, membrii delegaţiei au apreciat înalt acţiunile Executivului orientate spre realizarea parcursului european. „Pentru noi, Republica Moldova este o ţară care se încadrează perfect în marea familie a Uniunii Europene şi aveţi susţinerea noastră în atingerea acestui obiectiv", a menţionat Johannes Schraps.

De asemenea, oficialii au vorbit despre soluţiile pentru depăşirea crizei energetice şi despre mecanismele de susţinere a populaţiei afectate de majorarea preţurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite