Zeci de microbuze şcolare din judeţul Botoşani nu au ITP şi asigurare. Elevii nevoiţi să meargă pe jos sau cu ocazia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Botoşani, în urma controlalelor efectuate de Poliţie s-a constatat că zeci de microbuze şcolare nu pot circula fiindcă au ITP-ul expirat sau nu deţin RCA valabil. Din această cauză, sute de elevi fie merg pe jos, fie scot bani din buzunare pentru a plăti la firmele private de transport.

Dacă pentru mulţi elevi începutul anului şcolar a însemnat un prilej de bucurie, de începere a unui nou ciclu sau pur şi simplu de revedere a colegilor, pentru mulţi şcolari de la ţară, şcoala înseamnă tot condiţii mizere, toalete în curte, lipsă de apă.

 Ca acest tablou al bătăii de joc faţă de elevul din mediul rural să fie complet, multe microbuze şcolare date de stat pentru a-i transporta de acasă la unităţile de învăţământ şi înapoi nu pot circula. În urma controalelor efectuate de Poliţie s-a constatat că multe dintre acestea nu au nici măcar reziviile periodice sau documentele minime pentru a circula pe un drum public. Pe scurt, peste 30 de microbuze şcolare din judeţul Botoşani nu au ITP sau RCA, adică nu pot circula legal. 

Mai mult decât atât până pe 9 septembrie, autorităţile din comunele în care au fost constatate neregulile ar fi trebuit să rezolve problema până la începerea anului şcolar.  ” S-a efectuat verificarea microbuzele şcolare, din judeţ,  aflate în bazele de date ale Poliţiei Române şi s-au constat nereguli. În special este vorba despre lipsa ITP sau a asigurării. În aceste cazuri, unităţile administrativ-teritoriale au fost notificate pentru a intra în legalitate până la începerea anului şcolar”, spune Maria Carp, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani. În cazul în care situaţia nu fi remediată, se poate aplica amendă dar mai ales suspendarea dreptului de a circula pe o durată de 6 luni. Cu alte cuvinte sute de elevi din aproximativ 20 de comune vor fi nevoiţi să meargă pe jos sau să de bani din buzunare pe mijloace de transport private.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Proiect Primăria Capitalei: S-au înfiinţat patru linii speciale pentru elevii unei şcoli din Sectorul 3

Daniel Breaz, despre situaţia elevilor din Caracal, obligaţi să facă naveta cu maşini de ocazie: „Nu cunosc situaţia exactă a transportului”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite