Vama Stânca va fi deschisă şi traficului comercial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama are nevoie de avizul Ministerului Agriculturii
Vama are nevoie de avizul Ministerului Agriculturii

În doar câteva zile, punctul vamal Stânca Costeşti ar putea fi deschis traficului comercial de mărfuri. În urmă cu câteava săptămâni, omul de afaceri Gelu Tofan a solicitat autorităţilor ca vama să fie deschisă traficului comercial pentru a aduce în ţară 150 de tiruri cu cereale.

Acest lucru va fi posibil doar în condiţiile în care Ministerul Agriculturii va elibera avizul. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului au precizat că totul este pregătit, de la acceptul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor pentru a deschide punctul vamal până la amenajerea spaţiului modern de funcţionare.

Demersurile privind deschiderea acestui punct vamal au fost accelerate şi în urma solicitării omului de afaceri Gelu Tofan care vrea să tranziteze peste 150 de tiruri încărcate cu cereale prin vama Stânca Costeşti.

Tofan deţine în  comuna sa natală, Todireni, o moară care are o capacitate de producţie de 30 de tone pe zi şi pe care vrea să o dezvolte. 

Firma sa „Moara lu' Tofan", a obţinut printr-un program european o finanţare de aproape cinci milioane de euro. Cu aceşti bani, Gelu Tofan va construi cea mai mare moară din ţară, care va ajunge la o capacitate de o sută de tone pe zi, precum şi un siloz în care vor putea fi depozitate 10.000 de tone de cereale.  Materia primă ar urma să fie importată din Republica Moldova.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite