Un preot a fost reclamat la Protecţia Consumatorului de enoriaşi. Aceştia se plâng de slujbe prea zgomotoase şi de prelegeri nepotrivite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Vovidenia se află în zona centrală a municipiului Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache
Biserica Vovidenia se află în zona centrală a municipiului Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

Un grup de 20 de botoşăneni l-a reclamat pe preotul bisericii din cartier la Protecţia Consumatorului. Aceştia se plâng că slujitorul Domnului îi poluează fonic cu slujbele prea zgomotoase. Dacă reclamaţia se dovedeşte întemeiată, preotul riscă să fie amendat.

Comisarii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului din Botoşani, au primit o reclamaţie neobişnuită din partea unui grup de botoşăneni. 

Mai precis 20 de enoriaşi din cartierul Mihail Kogălniceanu  îşi reclamă preotul paroh, Partenie Apostoaie de la biserica Vovidenia, că face slujbe prea zgomotoase şi le tulbură liniştea. Totodată oamenii spun că nici prelegerile de la sfârşitul slujbei nu ar fi prea inspirate.  

”Am primit această reclamaţie de la oamenii care stau la blocurile de lângă biserică, de la oamenii din parohie. Aceştia spun că preotul are scoase nişte boxe în afara bisericii, iar volumul la muzica religioasă sau la slujbe este prea ridicat. 

Mulţi spun că sunt salariaţi care lucrează în schimburi şi nu se pot odihni din cauza muzicii religioase şi a slujbelor. Totodată spun că preotul nu ţine prelegeri de calitate”, spune Mirel Rogalschi, comisar adjunct a Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului. 

De cealaltă parte preotul susţine că de fapt este vorba de o îndepărtare de la credinţă a enoriaşilor, care nu mai suportă slujbele. ”Zgomotul este prea mare pentru că de multe ori urechile noastre sunt astupate şi numai avem conştiinţă, nu mai avem ureche, nu mai avem ochi să vedem pe Dumnezeu, să îl auzim pe Dumnezeu cel Bun şi Iubitor de oameni. 

Fiecare credincios în parte aude ceea ce vrea”, spune preotul reclamat Partenie Apostoaie. În orice caz comisarii de la Protecţia Consumatorului au înştiintat şi Direcţia de Sănătatea Publică dar şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului. 

Aceştia vor constata la faţa locului, dacă sunetul depăşeşte normele admise. Dacă se confirmă acest lucru, preotul de la Vovidenia riscă să fie amendat. Enoriaşii au depus o plângere asemănătoare şi la Protopopiatul Botoşani.

citiţi şi:

Preoţii care au dat statul în judecată pentru despăgubirile în bătaie de joc de pe autostradă

EXCLUSIV Răscoala sutanelor negre. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, acuzat de preoţi că îi filmează, şantajează şi amendează

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite