„Ţeapă” luată într-o benzinărie. Cum a dat un tânăr 100 de lei pe o tinichea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un botoşănean a fost păcălit de doi tineri cu o bijuterie de tinichea. Aceştia au cerut bani de combustibil, oferind la schimb un inel contrafăcut. Poliţiştii au reuşit să-i reţină pe cei şi spun că metoda ”ghiulul” este deja consacrată sute de români căzând victime acestui tip de înşelăciune.

Înşelăciunea a avut loc la începutul săptămânii într-o staţie peco din municipiul Dorohoi. Un botoşănean de 34 de ani venit să alimenteze a fost abordat de alţi doi tineri aflaţi cu maşina în staţia de alimentare. Aceştia i-au spus că au rămas fără bani şi că au nevoie de 100 de lei pentru a alimenta maşina. În schimbul banilor i-au oferit un inel masiv. 

L-au asigurat că este din aur şi că sunt nevoiţi să-l dea în disperare de cauză. Bărbatul a căzut în capcană şi le-a dat banii. La scurt timp şi-a dat seama că a fost păcălit iar inelul era de fapt o tinichea. Bărbatul a anunţat Poliţia iar oamenii legii au reuşit să- prindă în trafic, pe raza comunei Leorda. Totodată poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că această metodă de înşelăciune este deja cunoscută şi face numeroase victime. 

A fost numită ”metoda ghiulul” şi este practicată de obicei la marginea drumului, fie în benzinării. ”Doi asa-zisi cetăţeni străini, sub pretextul că au rămas în pană de combustibil şi au nevoie de bani, oferă la schimb un ghiul, despre care susţin că este din aur, dar în realitate acesta este un fals. Vă recomandăm să nu daţi curs unor astfel de oferte, oricât de atractive vi se par în acel moment”, precizează IPJ printr-un comunicat.


Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A apărut o nouă „ţeapă” prin telefon: Metoda „Accidentul cu COVID-19”. Cum acţionează escrocii şi ce sume de bani cer

Înşelăciune cu coduri pentru reîncărcarea cartelelor telefonice. Cum a pierdut un bărbat aproape 7.000 de euro

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite