Înşelăciune cu coduri pentru reîncărcarea cartelelor telefonice. Cum a pierdut un bărbat aproape 7.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 42 de ani, bănuit de săvârşirea infractiunii de înşelăciune.

Potrivit poliţiştilor, suspectul este acuzat că la data de 20 august, sub pretextul câştigării unui premiu de fidelitate, ar fi pretins şi primit de la un bărbat, coduri pentru reîncărcarea cartelelor telefonice.

Valoarea prejudiciului se ridică la suma de 26.823 lei.

„Faţă de bărbat a fost dispusă măsura retinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecatoriei Răcari pentru dispunerea unei măsuri preventive”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Un nou mod de înşelăciune. Metoda ofrandei le-a adus dosare penale unor indivizi din Potlogi

Această metodă, care poartă numele de „metoda ofrandă” sau „metoda Cioabă” a apărut după ce a murit regele Cioabă. Mai multe persoane, de regulă de etnie romă, acostează femei pe stradă şi sub pretextul că trebuie să se roage pentru sufletul răposatului, le oferă în dar aşa-zise bijuterii dintr-un metal galben, despre care susţin că este aur. 

Una dintre persoanele din grupare îi pune victimei un lanţ din metalul galben la gât şi îi face descântece. În timpul acestor activităţi, ceilalţi infractori îi desfac victimei bijuteriile reale, pe care le învelesc într-un material textil. 

La final, victima primeşte „pachetul” în care crede că se află bijuterile ei cu recomandarea să nu il deschidă până acasă. 

Când ajunge la domiciliu, persoana îşi dă seama că a fost înşelată pentru că în pachet găseşte monezi de 50 de bani sau alte obiecte din metal. Rămâne doar cu lănţişorul din metal galben de la gât, care nu are nicio valoare.

TârgoviştePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite