„Sunt vocea Palestinei!”, mesajul care a băgat spaima în botoşăneni. Două instituţii publice s-au trezit cu site-urile blocate şi pline de sloganuri islamiste

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Textul din imagine a aparut pe site-urile a doua institutii publice din Botosani FOTO botosaninecenzurat.ro
Textul din imagine a aparut pe site-urile a doua institutii publice din Botosani FOTO botosaninecenzurat.ro

Site-urile oficiale a două instituţii publice din Botoşani au fost sparte de hackeri şi populate cu mesaje islamiste. Prorpiu-zis, ore întregi, site-urile au fost blocate, având ca imagine de fundal doar un mesaj al islamiştilor palestinieni. Printre instituţiile-ţintă ale atacului informatic se află şi Institutul de Medicină Legală.

La începutul acestei săptămâni, două instituţii publice din Botoşani au fost ţinta unui atac informatic, orchestrat din câte se pare de hackerii palestinieni de la Security Crewe.  

Mai precis, pagina oficială a Institutului de Medicină Legală dar şi de site-ul oficial al Zonei Metropolitane a Municipiului Botoşani. 

În ambele cazuri pe pagina principală, de pe care nu se mai putea accesa nimic, se afla un mesaj islamist, acompaniat de o coloană sonoră cu melodii arăbeşti. Textul ce apărea pe monitoarele tuturor celor ce încercau să deschidă aceste site-uri era următorul : 

”Salutări tuturor cetăţenilor lumii! Sunt vocea Palestinei! Vă rog sa deschideti ochii cât mai larg la ceea ce se întamplă în jur. Umanitatea nu mai este printre noi! Este plin de cruditate si suprimare. Să omori pe cineva este un act inacceptabil şi trebuie oprit”, se arată în mesajul transmis de palestinieni. 

Postarea se încheie cu ”Khilafah will rise very soon”.  După intervenţia echipei tehnice, mesajul a fost rapid îndepărtat, iar datele de pe site, nu au avut de suferit. Reprezentanţii Zonei Metropolitane spun că se gândesc să anunţe poliţia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Atentat terorist în Franţa. Cum au trecut la jihadism infractori de drept comun, în închisorile occidentale. Premierul francez ia măsuri

Lupte sângeroase între gruparea Boko Haram şi forţele armate cameruneze

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite