Sătenii sechestraţi în gospodării despăgubiţi de Primărie. Peste 100 de localnici din comuna Roma vor primi bani sau materiale de construcţie

0
0
Locuitorii comunei Roma primesc bani ca să îşi construiască podeţe FOTO Cosmin Zamfirache
Locuitorii comunei Roma primesc bani ca să îşi construiască podeţe FOTO Cosmin Zamfirache

Sătenii din comuna botoşăneană Roma, care au rămas izolaţi în propriile curţi din cauza unor şanţuri săpate peste noapte la construcţia unui drum, vor fi despăgubiţi de Primărie. Aceştia vor primi bani sau materiale pentru a-şi construi singuri podeţele dărâmate de muncitori.

În urmă cu un an în comuna Roma din judeţul Botoşani se derula o scenă demnă de filmele cu Păcală şi Tândală. Constructorii care au reabilitat drumul din comună, au dărâmat podeţele de acces ale oamenilor în gospodării, peste şanţul de scurge al apei de la marginea şoselei. 

Deşi oamenii au aşteptat să le fie făcute la loc podeţele, muncitorii au spus că nu se află în proiect. Cu alte cuvinte, oamenii au rămas blocaţi în curţi, în faţa unui şanţ, adnc pe alocuri de 1,5 metri. Mai grav a fost pentru cei cu maşini. Nu puteau ieşi din curte, nici să meargă la serviciu, nici să culeagă recolta, nici să câştige bani din cărăuşie. 

După un scandal în toată regula, în care şefii de la Primărie au recunoscut senin că muncitorii au dreptate şi că defapt drumul a fost proiectat fără podeţe. Înainte de sărbători însă oamenii de la Primărie s-au gândit totuşi să îi despăgubească pe oameni cu bani sau materiale, pentru a-şi construi sau achita podeţele de peste şanţ. Vor fi despăgubiţi 100 de localnici, urmând a fi stabilită suma după discuţiile cu fiecare sătean în parte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Un proiect de zeci de milioane de lei făcut anapoda în satele de lângă Ianca: străzi şi trotuare asfaltate, dar şanturile lăsate să se colmateze şi fără podeţe de acces

FOTO VIDEO Gospodării inundate la Malovăţ, drumuri comunale afectate, podeţe avariate

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite