Protest spontan al grefierilor botoşăneni. Timp de două ore instanţele de judecată au fost blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grefierii botoşăneni au protestat astăzi două ore pe treptele Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Aceştia sunt nemulţumiţi de eliminarea pensiei de serviciu şi ameninţă cu sistarea activităţii. Astăzi activitatea instanţelor de judecată a fost blocată de protestul grefierilor.

Astăzi, la ora 10.00, grefierii şi personalul auxiliar de la Judecătorie au ieşit la un protest spontan pe treptele Parchetului. Aceştia s-au raliat colegilor din ţară care au recurs la aceeaşi formă de protest. Grefierii sunt nemulţumiţi de eliminarea pensiei de serviciu. 

”Personalul auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete beneficiază de dreptul de pensie de serviciu, iar nu pensie specială, fiind vorba practic de o pensie ocupaţională, după cum este denumită în Uniunea Europeană. Raţiunea acordării acestui drept este necesară, justificată şi legală”, a declarat grefierul şef Liliana Amariei pentru monitorulbt.ro. 

La Botoşani a fost un protest de amploare, mai bine de 50 de persoane, grefieri şi personal auxiliar întrerupând activitatea timp de două ore. Protestul a durat până la ora 12.00 iar activitatea instanţelor de judecată a fost efectiv paralizată. Grefierii spun că această pensie de serviciu este de fapt o compensare de la stat pentru privarea de drepturi şi libertăţi pe toată perioada serviciului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Grefierii din Vrancea, protest spontan în faţa Tribunalului. Ei spun că vor bloca total activitatea instanţelor în 2020

FOTO Grefierii din Alba au întrerupt lucrul şi protestează în faţa instanţelor de judecată

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite