Poliţist de frontieră împuşcat de propriul coleg. Omul legii a ajuns la spital, iar cazul a fost preluat de procuratură

0
0

Un poliţist de frontieră din judeţul Botoşani a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de propriul coleg. Cei doi oameni ai legii se aflau într-o misiune de patrulare când, susţine unul dintre poliţişti, i s-a descărcat accidental arma în piciorul colegului. Cazul ridică însă semne de întrebare şi a fost preluat de procuratură.

Ieri, un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului de Poliţie de Frontieră Darabani a fost împuşcat în gamba de la piciorul stâng de propriul coleg. Agentul cu o vechime de 10 ani în Poliţia de Frontieră a fost transportat de urgenţă cu o ambulanţă la Spitalul din Dorohoi. ”Starea agentului este stabilă „, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră.

Împuşcat în misiune

Incidentul a avut loc în timpul serviciului, în timp ce agenţii patrulau în zona de frontieră de lângă Darabani. Cel care şi-a împuşcat colegul, susţine că a fost vorba de un accident, pistolul acestuia, un Carpaţi, s-ar fi armat involuntar. 

La o mişcare greşită, arma s-ar fi descărcat involuntar direct în piciorul colegului, aflat la mică distanţă. Abia la câteva secunde, agentul rănit şi-a dat seama că sângerează şi că acuză dureri în zona piciorului. 

Caz preluat de procuratură

Incidentul a ridicat însă semne de întrebare, iar ca în orice situaţie de acest fel, şefii de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au comandat demararea unei anchete interne la Botoşani. Mai mult decât cazul a fost preluat de procuratură, fiind investigat de magistraţii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, anunţă Minodora Răcnea. 

Suspiciunile au fost ridicate de circumstanţele în care a avut loc accidentul se precizează în publicaţia Monitorul de Botoşani. Mai precis, poliţistul ar fi trebuit să ţină arma în toc, iar pentru o tragere ar fi fost nevoie de cel puţin patru manevre. Mai precis este vorba despre  scoaterea armei din toc, deblocarea piedicii, armarea şi executarea focului. Ultima s-ar fi putut produce accidental, mai puţin probabil celelalte manevre, susţine aceeaşi publicaţie. De altfel pistolul a fost ridicat pentru expertizare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

 

Moartea stranie a tânărului Darius Şendroiu. A fost împuşcat la vânătoare, în Munţii Orăştiei, de poliţistul aflat cu el

Tragedie la Cernavodă. Un poliţist de la Poliţia Transporturi s-a împuşcat în cap

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite