Paradisul pe Pământ. Trei locuri superbe, dar puţin cunoscute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lord Howe Island FOTO climatecouncil.org.au
Lord Howe Island FOTO climatecouncil.org.au

Expresia „raiul pe pământ“ îşi găseşte pe deplin înţelesul în anumite locuri de pe Terra. Pământul adăposteşte adevărate paradisuri terestre, unele puţin cunoscute, sălbatice, superbe şi înălţătoare în acelaşi timp.

Natura este puternic influenţată de factorii antropici. Pe scurt, omul şi-a pus amprenat definitiv în lumea plantelor şi animalelor sticându-i de cele mai multe ori frumuseţea şi echilibrul. Mai există, însă, câteva locuri pe Terra care au rămas adevărate paradisuri terestre, mărturii parcă ale unei lumi primordiale neatinsă de mâna omului. Sunt locuri cu peisaje tulburătoare care oferă linişte, inspiraţie şi pace sufletească. Trei dintre acestea impresionează într-un mod aparte printr-o combinaţie de spiritualitate şi frumuseţe a naturii.

Paradisul ascuns

Unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Terra este Lord Howe Island ( n.red. - Insula Lordului Howe). Aşa cum ne indică şi numele acesteaia, este vorba despre o insulă situată în apropiere de coastele Australiei. Este un paradis puţin cunoscut şi ferit de ochii lumi. Propriu-zis este situată la o distanţă de 550 de kilometri de Port Macquarie, cea mai apropiată zonă civilizată. Insula are doar 11 kilometri de la un capăt la celălalt, însă este de o frumuseţe uluitoare. Este acoperită de o pădure tropicală densă, dar şi de arbori banyan plus numeroase exemplare specifice vegetaţiei tropicale. Pe partea estică a insulei se află plaje perfecte, cu nisip fin, străjuite de stânci înalte. 

Totodată, Lord Howe Island adăposteşte şi o lagună de o frumuseţe incredibilă, pe partea vestică a insulă, acolo unde se află şi o zonă cu recif de corali. Apele care înconjoară insula sunt limpezi, calde, colorate într-un turcoaz perfect iar viaţa marină este fenomenală. Pentru cei care practică scuba diving este locaţia perfectă, putând fi observate exemplare de peşte-leu, peşte-clovn, ţestoase marine, calamari sau meduze de diferite tipuri. Nu în ultimul rând, Lord Howe Island este un paradis al păsărilor tropicale, insula fiind un adevărat parc floristic şi faunistic. Partea bună este că poate fi vizitată în cele mai bune condiţii. Agenţii turistici australieni recomandă plimbările cu bicicleta în acest Eden din apropierea Ţării Cangurilor, dar şi scufundările de agrement. 

Insula piraţilor

Un alt paradis terestru este situat în apropiere de coastele Americii de Sud. Mai precis, este vorba despre Isla de Providencia, o insulă de o frumuseţe rară aparţinând Columbiei. La fel ca Lord Howe Island, este o destinaţie turistică puţin cunoscută. Acest lucru i-a conservat însă frumuseţea şi aspectul de paradis. Este o insulă ca o picătură în ocean, care are de la un capăt la celălalt doar 7 kilometri. Sunt doar 11 de automobile pe insulă şi are doar câteva resorturi turistice rurale, dar foarte atractive.  Este o adevărată perlă a Caraibelor şi considerată ultima insulă nealterată de valul turismului, în această zonă.

isla

Isla de Providencia FOTO colombiamegusta.com

În multe zone nu există reţele wi-fi iar oamenii sunt îndemnaţi să trăiască frumuseţea naturii.  Se consideră că Isla de Providencia a fost adăpost al piraţilor iar legendele locului spun că celebrul pirat Henry Morgan şi-a ascuns comoara pe această insulă. În orice caz, natura este impresionantă. Insula este acoperită de păduri tropicale iar plajele sunt incredibile cu nisip fin, apă caldă şi palmieri . Totodată, aşa cum descriu mulţi specialişti în călătorii, bucătăria locală este surprinzătoare şi delicioasă, mai ales pentru cei pasionaţi de peşte, fructe de mare şi alte vietăţi marine. 

Tărâmul cascadelor şi al junglei

Probabil unul dintre cele mai bine conservate şi spectaculoase ecosisteme se află în Guyana. Este o ţară situată în colţul de nord-est al Americii de Sud în apropierea Braziliei. Este un teritoriu instabil din punct de vedere politic şi economic dar care găzduieşte un adevărat paradis. Practic întreaga ţară este o junglă uriaşă, cu zone aproape virgine unde fauna şi flora îşi continuă viaţa fără intervenţia omului. În Guyana pot fi întâlnite peisaje greu de găsit în alte părţi ale lumii. Situată în apropierea junglei Amazoniene, Guyana este de fapt o prelungire puţin cunoscută şi neîntinată, încă, a acesteia.

Imagine indisponibilă

Cascada Kaieteur din Guyana FOTO myadventuresacrosstheworld.com

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Guyana este cascada Kaieteur. Este considerată cel puţin la fel de spectaculoasă ca Iguazu Falls. Unii spun că este chiar mai spectaculoas, atât prin căderea de apă dar şi prin ecosistemul fabulos în care se află. Practic, 1140 de tone de apă cad de la o înălţime de peste 250 de metri în mijlocul unei jungle străvechi pe care puţini au străbătut-o. Drumul până la cascadă poate fi făcut cu bicicleta fiind o experienţă unică. Totodată jungla Iwokrama este un alt obiectiv turistic incredibil, cu o bogăţie de păsări şi animale tropicale. De altfel mulţi pasionaţi de păsări vin în această zonă pentru a se delecta. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO Ce se mai întâmplă pe Insula Belina. Liviu Dragnea e încă stăpân

FOTO Pandemie în paradis. Un grup de Facebook a deveni viral postând vederi spectaculoase de la ferestrele oamenilor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite