FOTO Pandemie în paradis. Un grup de Facebook a deveni viral postând vederi spectaculoase de la ferestrele oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce vezi când te uiţi de la fereastra ta, în timp ce stai închis în casă din cauza COVID-19? În timp ce unii văd blocul vecin, alţii văd oceanul, aurora boreală, cămile, crocodili, clădiri istorice, zgârie-nori sau munţi spectaculoşi. Peste 100.000 de  persoane s-au înscris pe grupul de Facebook care adună fotografii superbe făcute de la ferestrele oamenilor închişi în case din toată lumea.

GALERIE FOTO

Peste 100.000 de oameni din întreaga lume s-au înscris în două săptămâni pe grupul de Facebook „viewfrommywindow” -  „Vedere de la fereastra mea”. 


„Acest grup a fost creat pentru a conecta oameni din întreaga lume în aceste perioade grele. Măsurile de izolare luate din cauza coronavirusulului ne obligă să rămânem acasă. În fiecare zi, prin ferestrele noastre vedem aceeaşi privelişte. Fă o poză! Una singura. Trimitene-o! În cazul în care vedeţi „acoperişul” oraşului dumneavoastră, treceţi în revistă un parc, vedeţi clădiri, oceanul, o stradă minusculă sau chiar cerul, ideea noastră este să ne împărtăşiţi atmosfera vieţii voastre de zi cu zi, din spatele Ferestrei dvs., unde locuiţi”  - se arată în descrierea grupului iniţiat în urmă cu două săptămâni de olandeza Barbara Duriau, care locuieşte în Amsterdam. 
 

Există câteva reguli cu privire la fotografii: trebuie să includă la început informaţiile privind oraşul / ţara / ora la care au fost făcute; O persoană poate posta o singură poză făcută în timpul pandemiei;  pozele trebuie să făcute fie de la de la fereastră / fie din pridvor; nu sunt acceptate videoclipurile, panoramele 360 °, fotografiile pătrate, fotografiile cu persoane, fotografiile publicitare, fotografiile cu zoom şi cele „cu picioarele în sus”. 

De asemenea, membrii grupului trebuie să respecte câteva reguli: Fiţi amabili; Fără discurs de ură sau de intimidare; Fără promoţii sau spam; Se  respectă intimitatea tuturor. 

Iniţiatorii susţin că au în vedere realizarea unei expoziţii cu aceste fotografii. 

Ocean, munte, crocodili, zgârie-nori


„Adevărul” a făcut o selecţie cu cele mai spectaculoase dintre zecile de fotografii postate pe grupul de Facebook: 

image

Golful Apoppo din Victoria, Australia. „Vedere de pe verandă. Un loc frumos din lume în care să fii în aceste vremuri triste” - a scris Karen.  

image

Snelville, Georgia, o suburbie a Atlantei. „Priveliştea noastră, vizibilă fereastra din bucătărie. E atât de calm şi liniştit. Tuturor ne place pescuitul şi nepoţilor le place se dea cu barca!” - Lisa . 

image

Golful Haifa, Israel. „Aceasta este priveliştea din sufrageria părinţilor mei. Cu vedere spre golf. Nu mi-am văzut părinţii de o lună. Ne este frică să îi punem în pericol. Miercurea viitoare, familia noastră va sărbători Paştele,  pentru prima dată departe de casă. Al naibii virus” - Galit.


 

image

„Sunshine Coast” în Australia. „Locuim pe un deal, unde am ridicat o casă mică cu grădini şi trăim un stil de viaţă fericit, organic. Părinţii mei, care au venit în vizită din Ţările de Jos sunt blocaţi cu noi. Suntem atât de binecuvântaţi cu cele mai superbe privelişti...” - Betty Barbara .

image

Vedere de pe un iaht aflat la Mediterană. „Nu e un loc rău să fi în carantină aici. Mă simt binecuvântat. Tuturor celor care lucrează şi luptă cu virusul le mulţumesc! Continuaţi! - David. 

image


Vedere la Alpi. Această fotografie a fost făcută pe 4 aprilie de la fereastra dormitorului meu, în Chiavenna - Italia. Locuiesc în Milano, dar m-am mutat în oraşul natal cu câteva zile înainte de a intra în carantină. Chiavenna este un oraş istoric amplasat de Alpii italieni.” - Francesca.

image

Aurora boreală.„Lumini nordice de la fereastră noaptea trecută, în Andenes, Norvegia, ora locală 12:01 am”, scrie Nathan

image

Cămile şi dune de nisip. Aceasta este grădina mea din spate din Dubai, văzută de la fereastra dormitorului meu.În fiecare săptămână,cămilele vin să ne salute. Sunt geloasă pe libertatea lor de a rătăci în timp ce noi suntem închişi aici. Fiţi în siguranţă”- Amilla. 

image

Oirschot, provincia Brabantul de Nord, Olanda. „Bună ziua, iată priveliştea de la fereastra mea din faţă. Locuiesc în Oirschot, provincia Brabantul de Nord unde virusulface cele mai mari daune. Astăzi vremea este minunată!E grozav să fim în mica noastră grădină. " Stai acasă, stai în siguranţă!!" - scrie  Dees Engelbert-Aerts.

image

Zgârie nori în Dubai.„O privelişte din apartamentul nostru din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Sunt 33 de grade Clesius. Stai acasă şi stai în siguranţă” - Emiko.

image

Port Royal, SC - SUA. Curtea mea din spate - Kathy.

Precizările iniţiatoarei

„Dragi membri, doar 14 zile au trecut de când am deschis această pagină şi am trecut deja de membrul cu numărul 100.000!Este destul de ireal şi neaşteptat, într-un mod pozitiv :)! Cred că a fost momentul potrivit să vă prezint micul meu colţ, de unde mă ocup de toate postările şi mesajele voastre încă de la început. După cum vedeţi, aici nu e niciun robot.”, a scris Barbara Duriau pe pagina sa de socializare.

Fondatoarea grupului a făcut câteva precizări: „Mulţi dintre voi vă plângeţi că nu vă vedeţi poza postată. Trebuie să ţineţi cont de faptul că majoritatea administratorilor (membrilor) locuiesc în Belgia / Olanda. Prin urmare, nu suntem toţi în acelaşi fus orar.

Pe măsură ce ziua începe pentru tine, poate că este momentul în care noi mergem la culcare pentru câteva ore de somn - binemeritate. Poza ta se află cel mai probabil la coadă printre cele 13.789 (!) care trebuie încărcate. Se întâmplă şi la noi să greşim şi să refuzăm o poză care putea fi postată.  Suntem oameni, nu roboţi şi erori se întâmplă.Dar de cele mai multe ori, dacă o poză este refuzată, este pentru că nu respectă regulile, aşa că vă rugăm să le verificaţi cu atenţie!

Pentru respectul muncii noastre şi a sutelor de ore petrecute, voluntar, până acum, ne-ar plăcea dacă aţi putea fi un pic răbdător, indulgent şi înţelegător :).

Regulile postate pe pagina sunt cele pe care le folosim acum, deci ne ajuta enorm daca le respectaţi. Ne ajută să avansăm mult mai repede! Vă rog să ţineţi minte, este o postare unică, aşa că dacă aţi postat deja pe această pagină, vă rog frumos să nu mai postaţi, mulţumesc.”

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite