Panică în nordul Moldovei. Un judeţ întreg riscă să rămână izolat, după ce firma unui baron local ameninţă că va rezilia contractul de deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Botoşani riscă să rămână rupt de restul ţării. Firma care a fost desemnată să deszăpezească drumurile naţionale din judeţ, şi-ar fi exprimat intenţia de a rezilia contractul în plină iarnă. Şefii de la Drumuri Naţionale, Regionala Iaşi au fost astăzi la Botoşani pentru a convinge conducerea firmei să prelungească contractul.

Situaţie disperată pentru judeţul Botoşani. În plină iarnă judeţul s-ar putea  trezi rupt de restul ţării. Societatea Transporturi Auto din Botoşani, firma care a fost desemnată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi(DRDP), să deszăpezească judeţul Botoşani ar dori reziliera contractului de la 1 ianuarie 2015.

Panică la  Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri

Reziliera contractului ar reprezenta un dezastru.  Drumurile ar rămâne înzăpezite. Dealtfel şefii de la DRDP Iaşi, recunosc că au fost probleme cu contractul şi că sunt nemulţumiri din partea firmei Transporturi Auto. Ca o dovadă a faptului că lucrurile sunt cu adevărat grave, Ovidiu Laicu directorul general al DRDP a venit personal la Botoşani pentru a discuta cu administratorii firmei Transporturi Auto şi a-i convinge să semneze un nou contract, sau să îl prelungească pe acesta. 

image

Ovidiu Laicu directorul DRDP Iaşi

”De la începutul anului până miercuri, 31 decembrie  aveam semnat un contract subsecvent. De la 1 ianuarie 2015, reprezentanţii societăţii Transporturi Auto nu mai vor să semneze acest contract. Obiecţiunile dumnealor, vor fi analizate de Compartimentul Juridic şi vom vedea ce putem să facem”, spus Ovidiu Laicu, după ce s-a întors de la Botoşani. Şeful DRDP nu a vrut însă să dea detalii privind pretenţiile formulate de Transporturi Auto. Cu alte cuvinte până la această oră nu se ştie dacă reprezentaţii societăţii Transporturi Auto vor dori să semneze un nou contract pentru deszăpezire.

Care ar fi consecinţele rezilierii contractului

Lipsa unui contract de deszăpezire pe drumurile naţionale ar avea consecinţe devastatoare pentru judeţul Botoşani. Propriu-zis întreaga regiune ar rămâne izolată de restul ţării. Singurele legături ale Botoşaniului, cu Iaşiul şi Suceava, şi implicit cu restul ţării se fac pe drumurile naţionale Botoşani-Suceava şi Botoşani-Târgu Frumos-Iaşi. 

Dealtfel localităţile situate pe marginea acestor drumuri ar rămâne sinistrate, iar aprovizionarea magazinelor inclusiv din municipiile Botoşani sau Dorohoi ar fi aproape imposibilă. Reprezentanţii Transporturi Auto deşi nu vor să ofere alte lămuriri cu privire la eventuale pretenţii pentru încheierea unui nou contract spun că nu vor lăsa judeţul pradă zăpezii. ”Suntem o firmă serioasă care îşi onorează angajamentele. Bineînţeles că nu vor retrage utilajele, nici în perioada discuţiilor. Nu se pune problema. A fost o şedinţă de lucru cu domnul Laicu”, spune Viorica Timofte, director  general Transporturi Auto.

Nemulţumiţi de costuri

Informaţia privind rezilierea contractului vine din surse neoficiale  apropiate firmei de transport şi deszăpezire din Botoşani. Mai precis şefii de la Tranporturi Auto consideră neprofitabilă deszăpezirea, având în vedere bani primiţi şi costurile angrenate pentru a îndepărta troienele de pe drumurile naţionale.

image

 Reprezentanţii societăţii Transporturi Auto susţin că vor continua să scoată utilajele în teren FOTO botosaninecenzurat.ro

Pentru judeţul Botoşani, Transporturi Auto, firma controlată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Constantin Conţac, a primit pe acest an suma de 10 milioane de lei pentru deszăpezire, cuprinzând şi lunile ianuarie şi februarie 2014, cu cele mai multe precipitaţii căzute în acest an la Botoşani. 

Contractul subsecvent înceiat pe acest an de la 1 ianuarie expiră pe 31 decembrie 2014. După această dată, administraorii Tranposturi Auto şi-ar fi dorit să îl rezilieze, nemulţumiţi de anumite clauze contractuale dar şi de profitul obţinut. Dealtfel firma lui Conţac a deszăpezit Botoşaniul aproape în exclusivitatea în ultimii 10 ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Ialomiţa sub asediul Codului Portocaliu. Opt persoane sunt blocate într-un microbuz din cauza viscolului

FOTO Cod galben la Botoşani: Ninge fără oprire de 10 ore iar zăpada se depune în straturi. Drumarii lucrează la foc continuu

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite