FOTO Cod galben la Botoşani: Ninge fără oprire de 10 ore iar zăpada se depune în straturi. Drumarii lucrează la foc continuu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peisaj hibernal la Botoşani. Ninge fără oprire încă din timpul nopţii, iar stratul de zăpadă ce se depune devine din ce în ce mai gros. Drumarii lucrează la foc continuu. Până în prezent niciun drum nu a fost înzăpezit.

Începând din  această dimineaţă, de la ora 8.00, judeţul Botoşani a intrat sub avertizare de cod galben de ninsori şi viscol. A început să fulguiască încă din timpul nopţii, iar temperaturile au scăzut până la -3 grade. De la ora 8.00 însă ninsoarea s-a înteţit şi nu dă semne că s-ar opri. Cea mai mare cantitate de zăpadă a căzut în nordul judeţului Botoşani pe malul Prutului şi către graniţa cu Ucraina. 

Deszăpezire la foc automat

Drumarii au ieşit la muncă încă din timpul nopţii, pentru a nu da răgaz poleiului să se formeze şi nici stratului de zăpadă să nu devină prea gros. Pe drumurile judeţene, trec la intervale regulate, lame şi camioane care presară antiderapant.  

”De la primele ore ale dimineţii utilajele sunt pregătite să intervină. Bazele sunt dotate cu tot ce trebuie. Sper să nu fie probleme. Deocamdată nu avem drumuri înzăpezite”, spune Sorin Clim, directorul de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani. Zăpada cade din abundenţă şi în municipiul Botoşani, acolo unde societatea Urban Serv, este însărcinată cu deszăpezirea. Utilajele au fost scoase şi aici încă din timpul nopţii.  

”Acţionăm cu precădere în zonele de pantă, dar şi pe străzi cu lame şi utilaje de dispersare a antiderapantului. Deocamdată suntem în grafic”, precizează Simion Drelciuc, şeful Urban Serv. Deşi se circulă greu, în zonele aglomerate bară la bară în municipiul Botoşani, nu au avut loc ambuteiaje în trafic sau blocaje majore. Poliţiştii locali şi rutieri au ieşit pentru a dirija circulaţia.

An Nou plin cu zăpadă

Meteorologii anunţă temperaturi din ce în ce mai sccăzute, mai ales pentru primele zile ale noului an, cu valori medii între -11 şi -20 de grade, în special în timpul nopţii. Totodată se anunţă un Revelion cu multă zăpadă, precipitaţiile continuând să cadă până la sfârşitul săptămânii. 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit deja cu şefii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a pregăti în detaliu acţiunile din această săptămână.  În orice caz, prefectul Costică Macaleţi a dat ordin poliţiştilor şi drumarilor ca la primele semne de viscol şi înzăpezire să închidă drumurile. Vizate sunt în principal arterele din nordul judeţului, dar şi drumurile Botoşani-Săveni, Botoşani-Suceava.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Peste 70.000 de turişti sunt aşteptaţi la Braşov. Autorităţile sunt pregătite să intervină pentru ca zăpada să nu le strice vacanţa turiştilor

Risc de avalanşe şi trasee turistice închise în zone montane din Alba

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite