O firmă angajată de primăria unei comune, acuzată că fură curent de la operatorul de apă. Ancheta este în curs

0
Publicat:

O firmă care lucrează pentru Primăria comunei Mihai Eminescu, din județul Botoșani, este bănuită că fură curent de la societatea de apă și canal a județului. Poliția a demarat o anchetă.

Firma lucrează pentru Primăria Mihai Eminescu FOTO botosaneanul.ro
Firma lucrează pentru Primăria Mihai Eminescu FOTO botosaneanul.ro

O firmă care lucrează pentru Primăria comunei Mihai Eminescu, locul unde marele poet și-a petrecut copilăria, este acuzată că-și alimenta ilegal utilajele folosind curent de la operatorul de apă al județului. Scandalul vine după ce anul trecut, Primăria Mihai Eminescu a fost acuzată că alimenta abuziv un iaz din rețeaua publică de apă. 

Curent furat de la operatorul de apă

Incidentul a fost semnalat, vineri, de reprezentanții Biroului Antifraudă din cadrul Nova Apaserv, societatea de apă și canal a județului, unde acționar principal este Consiliul Județean Botoșani.

Mai precis, inspectorii anti-fraudă ai operatorului de apă au sesizat că o firmă de construcții care construiește un dispensar medical pentru Primăria comunei Mihai Eminescu a tras cabluri la stația de pompare a societății, pentru a alimenta utilajele folosite la lucrări.

Conform publicației botosaneanul.ro, după ce au fost prinși, muncitorii au tras rapid firele de alimentare de la stația de pompare și au dispărut de la fața locului. Angajații antifraudă de la operatorul de apă au reușit să fotografieze cablurile conectate de la stația de pompare la o betonieră și au  sesizat Poliția.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție spun că au deschis deja o anchetă în acest caz. „Angajații au găsit acolo un cablu, s-a sesizat Poliția și este în curs de cercetare. Acolo ceva este în neregulă”, a precizat Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv.

Reprezentanții operatorului de apă ar fi precizat că cheia de la stația de pompare ar fi avut-o un angajat al Primăriei Mihai Eminescu. 

Acuzați că alimentau un iaz

Acest incident vine după un alt scandal în care a fost implicată Primăria Mihai Eminescu și operatorul de apă al județului. Mai precis, primăria comunei în care a copilărit Eminescu a fost acuzată, anul trecut, că alimenta printr-o țeavă ascunsă, un iaz din mijlocul câmpului.

Totul a ieșit la iveală după ce localnicii au reclamat o presiune scăzută la robinete. Culmea, apa era deversată în iaz, pe timp de secetă. Reprezentanții operatorului de apă spun că era un branșament ilegal. Și în acel caz a fost deschis un dosar penal dar deocamdată cercetările continuă. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite