Măturătorii şi gunoierii din Botoşani se pregătesc de grevă generală. Aceştia sunt nemulţumiţi că şefii le-au tăiat din lefuri

0
0

Măturătorii şi gunoierii de la societatea de salubrizare a municipiului Botoşani, Urban Serv vor să iasă în stradă şi să protesteze penru diminuările salariale de la începutul acestui an. Angajaţii sunt nemulţumiţi că şefii instituţiei nu respectă contractul colectiv de muncă iar liderii sindicali se pregătesc şi pentru o eventuală  grevă generală.

Societatea de salubrizare Urban Serv a început să aibă probleme financiare din momentul în care în 2012 groapa de gunoi a municipiului Botoşani a fost închisă fiindcă nu era ecologică. Cu această groapă de gunoi însă societatea de salubrizare câştiga mai bine de un milion pe an, fiindcă gunoiul de la Vatra Dornei, Câmpulung sau Suceava era adus la Botoşani. 

Fără acest venit şi cu o serie de cheltuieli suplimentare cu transportul gunoiului la noua groapă de la Stăuceni, la 10 kilometri de municipiul Botoşani, şefii de la Urban Serv au început să recurgă la o serie de măsuri de criză. De la începutul acestui an măturătorii şi gunoierii au primit mai puţine bonuri de masă. 

Volumul de

muncă

image

a rămas însă acelaşi. Nemulţumiţi gunoierii s-au plâns liderilor sindicali care ameninţă cu proteste în stradă şi grevă generală. ” Vom ieşi în stradă fiindcă nu se respectă contracul colectiv de muncă”, a precizat liderul sindical de la Urban Serv, Marcel Sadovei. De cealaltă parte conducerea societăţii spune că nu are ce face, iar dacă lucrurile merg la fel de prost, vor fi nevoiţi n plus să mai dea afară şi din oameni.  

” În situaţia în care nu găsim nişte activităţi care să genereze venituri suplimentare la nivelul plăţilor pe care trebuie să le facem, se va face o noua reorganizare si restructurare de personal ”, a precizat directorul Urban Serv, Simion Drelciuc. Liderii sindicali de la Urban Serv au întocmit deja documentaţia pentru organizarea unui miting în faţa Primăriei din Botoşani.

citiţi şi:

Măturătorii trăiesc la limita sărăciei

Salubritatea craioveană caută 200 de măturători

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite