Maşini, apartamente, terenuri, bijuterii. Averile aleşilor din judeţul Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamara Ciofu, deputat PSD FOTO Adevarul
Tamara Ciofu, deputat PSD FOTO Adevarul

Cei mai bogaţi aleşi în judeţul Botoşani sunt senatorii Şerban Mihăilescu şi Corneliu Popescu, iar la polul opus se afla edilul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc.

Şerban Mihăilescu este cel mai bogat parlamentar de Botoşani. Potrivit declaraţiei de avere, el  deţine un teren intravilan la Cornu  în  judeţul Prahova, un apartament în Bucureşti şi o casă de vacanţă la Cornu.

Are un autoturism cumpărat, la mâna a doua, în anul 2005. Pe lângă acestea, senatorul de Botoşani se mai poate lăuda cu bijuterii în valoare de 26.000 de lei, obiecte de artă în valoare de 95.000 de lei, obiecte de cult de 20.000 de lei dar şi obiecte decorative de 20.000 de lei. Nici la capitolul depozite bancare, parlamentarul nu stă rău. 74.000 de lei şi 45.000 de euro, conturi curente de 15.000 de lei şi fonduri de investiţii de 5.500 de dolari.  Şerban Mihăilescu are şi datorii de 300.000 de lei, la o persoană particulară. 

O avere impresionantă Corneliu Popescu. Potrivit declaraţiei de avere el deţine un teren intravilan în comuna Suliţa, unul în localitatea Mălini din judeţul Suceava, trei case de locuit şi un spaţiu de producţie în comuna Suliţa.

Pe lângă acestea, el mai are un teren agricol, luciu de apă în Suliţa şi o barca din fibră. Valoare bijuteriilor pe care acesta le deţine acesta se ridică la 5000 de euro. Corneliu Popescu are conturi în bănci de peste 7.600 de lei. Senatorul are de recuperat din împrumuturi acordate în nume propriu 215.000 de lei. În declaraţie, el a precizat şi veniturile din indemnizaţii de la Filiala Loteria Română din Iaşi, Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, active agricole şi subvenţii în valoare totală de 126.814 lei şi 1.800 de euro. La capitolul datorii, parlamentarul figurează cu 40.000 de lei şi 2.500 de lei. 

Deputatul PSD, Tamara Ciofu, deţine 2500 de metri pătraţi de teren intravilan în municipiul Botoşani şi 7500 de metri pătraţi de teren agricol în comuna Mihai Eminescu. Deputatul mai are două apartamente şi o casă de locuit în Botoşani şi un apartament în Iasi dar si doua autoturisme.

Fără doar şi poate, unul din cei mai bogaţi deputaţi este Verginel Gireadă. Potrivit declaraţiei sale de avere acesta deţine numai puţin de opt suprafeţe de teren agricol în comuna Mihai Eminescu şi trei bucaţi de pământ în intravilan. Are un apartament în municipiul Botoşani şi o casa de locuit în comuna Mihai Eminescu, un autoturism marca Hyundai, un tractor şi două utilaje agricole. Nici la capitolul bijuterii deputatul Gireadă nu stă rău. El are bijuterii în valoare de 10000 de euro.

Unul din cei mai sărmani aleşi locali este chiar edilul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc. Potrivit declaraţiei sale de avere acesta nu deţine decât un apartament în Bucureşti. Funcţia câştigată la alegerile din luna iunie 2012 l-a obligat să renunţe şi la acţiunile pe care acesta le avea la diferite firme. La fel de sărman, înainte de începerea mandatului este şi viceprimarul Cosmin Andrei, care, potrivit declaraţiei sale de avere, acesta nu deţine nimic. Astfel că cel mai avut conducător din Primărie este Viorel Iliuţă. În declaraţia sa de avere, acesta a trecut două terenuri intravilane, doua case de locuit, două autoturisme dar şi economii în valoare de 63.500 de lei.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, deţine un teren de 1800 de metri pătraţi şi o casă de locuit în localitatea Poiana de Sus din judeţul Iaşi. El mai deţine unapaetament în municipiul Botoşani şi un autoturism Mitsubishi. Gheorghe Sorescu are şi bijuterii în valoare de 10.000 de euro dar şi depozite bancare în valoare de 55.000 de lei.

În comuna Suliţa, presedintele Consiliului judetean Botosani, Florin Ţurcanu, deţine un teren agricol cu o suprafaţă de 12, 3 hectare dar şi o suprafaţă de teren intravilan. El mai are o casă de locuit şi bijuterii în valoare de 15.000 de euro.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite