Marş al Unirii organizat la Botoşani. Pro-unioniştii au intonat cântece patriotice iar un preot îmbrăcat în straie vechi de un secol a împărţit colivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marş al Unirii organizat în municipiul Botoşani. Peste o sută de persoane şi membri ai unor asociaţii patriotice şi unioniste au organizat o manifestaţie prin care susţin unirea Basarabiei cu România. În timpul manifestaţiei, un preot îmbrăcat cu veşminte vechi de un secol, a împărţit colivă participanţilor.

Sâmbătă, în municipiul Botoşani a avut loc un marş pentru unirea Basarabiei cu România. Peste 100 de participanţi, cu pancarte şi mesaje pro-unioniste au străbătut străzile oraşului pe un traseu bine stabilit. Un preot botoşănean a participat şi el la eveniment, în straie vechi de aproape un secol şi a împărţit colivă participanţilor. 

”Judeţul Botoşani vrea reîntregirea României”

Manifestaţiile care militează pentru unirea României cu Basarabiei, au fost organizate pe 24 martie, o dată cu puternice semnificaţii istorice. Organizatori au fost Platforma Unionistă „Acţiunea 2012”, filiala Botoşani şi Asociaţia „Scut botoşănean”.

Propriu-zis, peste 100 de botoşăneni s-au adunat în faţa Muzeului Judeţean de Istorie din Botoşani şi au plecat în marş cu mesaje pro-unioniste, printre care şi o pancartă uriaşă pe care scria ”Judeţul Botoşani vrea reîntregirea României”. Manifestanţii au străbătut oraşul şi s-au oprit în Piaţa 1 Decembrie, în faţa monumentului dedicat maiorului Grigore Ignat mort la datorie în timpul Primului Război Mondial. Participanţii au depus flori pe monument în cinstea eroilor şi au intonat cântece patriotice. 

Colivă împărţită pro-unioniştilor

În timpul manifestaţiei, un preot botoşănean, Petru Chirvase, a împărţit participanţilor colivă. Totodată preotul botoşănean a participat la marş, cu un veşmânt bisericesc vechi de aproape 100 de ani. Totodată sute de botoşăneani au fost plecaţi la Chişinău în acest weekend pentru a participa la manifestaţiile dedicate comemorării unirii Basarabiei cu România în 1918. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Marş cu prilejul aniversării a 99 de ani de la Unirea din 1918

Traficul rutier pe Bulevardul Ştefan cel Mare va fi suspendat pe durata marşului ODIP, pentru a putea întinde un tricolor de un kilometru lungime

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite