Jaf ca în filmele poliţiste la Botoşani. Doi bărbaţi cu cagule au jefuit o casă de amanet în doar 30 de secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi spărgători au reuşit să stabilească un adevărat record de viteză. Au golit de aur şi de bani o casă de amanet din Botoşani în doar 30 de secunde. În tot acest timp, au reuşit să spargă uşa, să imobilizeze angajatul din spatele tejghelei, să fure şi să dispară în noapte. Poliţia încă nu i-a identificat.

Casele de amanet au mare trecere în rândul spărgătorilor şi tâlharilor din Botoşani. Iar motivul este simplu: în interior sunt bani

cash

image

şi metale preţioase. 

În ultimii trei ani, totul s-a redus însă doar la tentative, majoritatea caselor de amanet fiind dotate cu camere video, sisteme de alarmă şi măsuri sporite de protecţie. Toatea acestea nu i-au oprit însă pe doi botoşăneni, luni seară. 

Aceştia au aşteptat căderea serii şi cu doar câteava minute înainte de închidere unui amanet de pe strada Primăverii din municipiul Botoşani au operat. Cu feţele acoperite de cagule aceştia au forţat uşa, au tăbărât peste angajatul amanetului , au luat peste 3000 de lei şi numeroase bijuterii de aur şi au dispărut. 

Atacul a durat aproximativ 30 de secunde, spune angajatul care nu a avut timp nici să îşi dea seama ce s-a întâmplat. Imediat ce tâlharii au dispărut, gestionarul de la casa de amanet şi-a sunat şeful care a alertat Poliţia. 

Oamenii legii au scotocit cartierele învecinate împreună cu un câine, dar încă nu au dat de urma făptaşilor. ” Se reclamă că în jurul orei 21:00 două persoane de sex masculin, având feţele acoperite, au pătruns prin efracţie în incinta casei de amanet, au imobilizat lucrătorul aflat la ora respectivă în unitate şi au sustras o cantitate de aur. Efectuăm cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Partea vătămată nu a cuantificat până în prezent cantitatea de aur furată şi implicit prejudiciul”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. 

Patronul casei de amanet,Adi Amariţei, a mai păţit-o odată. Doi tineri i-au jefuit un alt amanet din municipiul Botoşani. De acestă dată, patronul  bănuie că tâlharii ar fi fost clienţi fideli, care au planificat totul în cele mai mici detalii.

citiţi şi:

Tentativă de jaf la o casă de amanet din Piatra Neamţ. Hoţii au dat cu barosul în vitrina cu bijuterii şi au declanşat alarma

Jaf armat în centrul Iaşiului. Casă de amanet prădată cu pistolul de către un client fidel

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite