Tentativă de jaf la o casă de amanet din Piatra Neamţ. Hoţii au dat cu barosul în vitrina cu bijuterii şi au declanşat alarma

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii au fost prinşi imediat ce au dat atacul la casa de amanet FOTO arhivă Adevărul
Hoţii au fost prinşi imediat ce au dat atacul la casa de amanet FOTO arhivă Adevărul

Cei trei bărbaţi care plănuiau să dea spargeri la case de amanet şi de schimb valutar din Piatra Neamţ erau filaţi de procurori DIICOT şi poliţişti. În vitrina care le-a luat ochii era o cantitate de 1,2 kg de aur, în valoare de peste 160.000 de lei.

Cei trei hoţi, doi din Piatra Neamţ şi unul din comuna Dumbrava Roşie, au vrut să dea atacul luni, 17 februarie, la casa de amanet de lângă sediul oficiului poştal din cartierul Dărmăneşti. În jurul orei 17.30, unul dintre ei a intrat în casa de amanet, în timp ce ceilalţi doi parteneri s-au postat afară, să păzească zona.  

„În timp ce inculpaţii A.V.C şi  P.N.A asigurau paza, inculpatul B.H.M a  pătruns prin efracţie în incinta unei case de amanet din Piatra Neamţ cu intenţia de a sustrage bijuterii. Activitatea infracţională a fost întreruptă de o angajată care a activat alarma, situaţie în care,  pentru a-şi asigura scăparea,  inculpatul a încercat să aplice mai multe lovituri unui lucrător de poliţie care l-a somat să se oprească, fiind însă imobilizat de către organele de poliţie”, se arată în comunicatul DIICOT. 

Cel care intrase în casa de amanet s-a folosit de un baros pentru a distruge vitrina unde era o canitate de 1,261 kg de aur cu o valoare de inventar de 167.830 lei. Numai că, geamul era securizat şi lovitura a declanşat alarma, în timp ce angajata a acţionat butonul de panică.

Acţiunea de prindere a celor trei a fost desfăşurată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamţ împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ. Aceştia aveau cunoştinţă că membrii grupului infracţional intenţionau să comită mai multe jafuri, la case de schimb valutar şi case de amanet din oraş.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea celor trei persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi:

Jaf armat în centrul Iaşiului. Casă de amanet prădată cu pistolul de către un client fidel

Jaf armat la o casă de amanet cu pistol de jucărie

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite