Iarna loveşte nordul Botoşaniului: 30 de drumuri închise şi două oraşe aproape izolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot nordul judeţului Botoşani este aproape paralizat. În jur de 30 de drumuri sunt închise circulaţiei, iar aprovizionarea se face foarte greu în oraşele Săveni şi Darabani. Autorităţile au cerut deja ajutor altor judeţe fiindcă viscolul dă mari bătăi de cap drumarilor.

Situaţia în judeţul Botoşani, ferit iniţial de probleme, începe să se agraveze de la o zi la alta. După viscolul de vineri şi sâmbătă seara, trei drumuri naţionale,16 judeţene şi 11 comunale au fost închise circulaţiei. Cele mai mari probleme crează drumarilor viscolul care face suluri de zăpadă pe carosabil. 

Nordul judeţului este aproape înzăpezit, iar oraşele Săveni şi Darabani cu greu mai fac faţă aprovizionării. Cele trei drumuri naţionale închise sunt DN 29 ce face legătura dintre Botoşani şi Săveni, DN 29 A Dorohoi-Darabani-Radauţi Prut şi DN 24 C Rădăuţi Prut-Manoleasa. Autorităţile se declară mulţumite că nu sunt probleme pe arterele rutiere ce leagă Botoşaniul de restul ţării, cele două drumurile naţionale către Iaşi şi Suceava fiind practicabile. 

Cu toate acestea şefii de la Prefectură şi Consiliul Judeţean îşi fac griji din cauza codului galben de viscol care continuă să rămână în vigoare în judeţul Botoşani. Mai mult decât atât se gândesc să solicite ajutorul altor judeţe.  ”Sperăm ca măcar o porţiune de drum să putem face circulabilă în zonele afectate. Le-am cerut de la Drumuri Judeţene ca măcar centrele de comună să nu aibă probleme. Vom apela şi la ajutorul vecinilor dacă se agravează situaţia. Oricum viscolul ne dă mari bătăi de cap”, a precizat prefectul Costică Macaleţi.

Interesant este faptul că Secţia de Drumuri Naţionale Botoşani a trimis câteva freze din dotare în judeţul Buzău pentru a elibera drumurile. Fără acestea drumurile din nordul judeţului Botoşani nu au putut fi deszăpezite.  În municipiul Botoşani nu sunt probleme cu zăpada. În continuare sunt aşteptate temperaturi extreme la Botoşani  cel puţin la începutul acestei săptămâni, de până la -20 de grade Celsius.

citiţi şi:

Bucureştiul sub zăpadă. Cum arată străzile unde locuiesc primarii Capitalei

Autorităţile din Botoşani vor să scape de înzăpeziri cu perdele forestiere. Ministrul delegat al pădurilor le promite ajutor: „Sunt bani alocaţi pentru asta“

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite