FC Botoşani a ”îngropat” cu trei goluri Oţelul Galaţi şi reuşeşte să se menţină în liga I  şi la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FC Botoşani a tranşat meciul încă din prima repriză FOTO Cosmin Zamfirache
FC Botoşani a tranşat meciul încă din prima repriză FOTO Cosmin Zamfirache

FC Botoşani a învins pe teren propriu Oţelul galaţi cu scorul de 3 la 1. Cu această victorie botoşănenii au scăpat definitiv de emoţiile retrogradării. De cealaltă parte Oţelul Galaţi în urma acestei înfrângeri usturătoare pare condamnată fără drept de apel la retrogradare.

Într-un meci contând pentru etapa a XXX a a ligii I de fotbal, FC Botoşani a întâlnit acasă, pe Municipal pe ”oţelarii” din Galaţi. 

Botoşănenii aveau dinainte de aceste meci reutaţia unei echipe aproape de neînfrânt pe teren propriu. Molovenii şi-au apărat această reputaţie şi în accest meci al suferinţei pentru Oţelul Galaţi, echipa care se zbate în chinurile retrogradării. 

Partida nu a beneficiat de auspicii favorabile pentru niciuna dintre formaţii. Pe toată durata meciului a plouat cu găleata. Pe un teren ud dar practicabil, botoşănenii s-au arunca în atac din primele minute. Seria de ocazii a gazdelor este deschisă de mijlocaşul Croitoru, care execută periculos o lovitură liberă. Balonul şutat se duce tare pe spaţiul porţii, dar goalkeeperul Oţelului respinge.   

Hadnagy, Codoban şi Vaşvari încearcă şi ei de câteva ori poarta fără succes. Oţelul dă câteva replici anemice, fără niciun rezultat. Presiunea botoşănenilor reuşeşte să se concretizeze în minutul 22 al primei reprize. Hadnagy ţâşnete în careul gălăţenilor, fundaşul Oţelului, Tritz, îl culcă la pământ iar centralul partidei, Sebastian Colţescu, arată punctul cu var de la 11 metri. Mijlocaşul Vaşvari îşi asumă responsabilitatea executării loviturii de pedeapsă. Tot el este cel care reuşeşte cu un şut plasat să arunce în aer tribuna plină de oameni cu umbrele dar care au venit să îşi încurajeze echipa chair şi pe ploaie. FC Botoşani conducea cu scorul de 1 la 0. 

Plouă torenţial la Botoşani, dar nimic nu poate opri iureşul botoşănenilor în jumătatea Oţelului. Hadnagy trce pe lângă un nou gol, iar atacantul roş-alb-albaştrilor Fulop, ratează monumental, după ce a driblat portarul  Galaţiului. Presiunea botoşănenilor este domolită către finalul primei reprize şi de incuncursiunile tehnicului, Cooper şi a atacantului Asaftei. Degeaba însă. 

Fulop insistă la o pătrundere în careul Oţelului iar atacantul botoşaniului este agăţat în careu de un fundaş al gălăţenilor. Este din nou lovitură de la 11 metri pentru FC Botoşani. Execută acelaşi Vaşvari şi duce scorul la 2- pentru FC Botoşani în minutul 43. Imediat Asaftei încearcă pe ultimele secunde ale primei reprize să reducă din diferenţă, dar portarul Botoşaniului, Lazăr scoate miraculos de la 11 metri. 

Colţescu fluieră finalul primei reprize. În partea a doua a jocului, deşi Lovin trage tare şi îl pune în dificultate pe Lazăr, tot botoşănenii vor marca prin Fulop, care ridică scorul la 3-0 pentru FC Botoşani. Abia în minutele de prelungire, gălăţenii marchează golul de onoare prin Asaftei, după o incursiune prin apărarea Botoşaniului. Cu acest rezultat de 3 la 1, FC Botoşani nu îşi mai pune problema retrogradării, în timp ce Oţelul pare condamnată.  

”Am risipit sper în acest moment şi ultimele presupuneri că Botoşani nu va fi şi la anul în prima ligă. O partidă extraordinară pe un teren greu, vreau să mulţumesc oamenilor care au venit la meci pentru că, ca de fiecare dată s-a demonstrat că atunci când spectatorii sunt alături de noi, rezultatul este pozitiv”, a precizat Leo Grozavu, antrenorul lui FC Botoşani. Oficialii de la Oţelul Galaţi s-au arătat nemulţumiţi de arbitraj. 

”Suntem dezamăgiţi de rezultatul meciului. Ştiam că Botoşani este o echipă puternică pe teren propriu, fac pressing şi încearcă să ţină adversarul în propria jumătate de teren. Am vrut să jucăm fără să ne asumăm riscuri în propria jumătate. Am produs două penalty, unul dintre ele fără să fie tocmai corect”, a precizat antrenorul neamţ al Oţelului, Ewald Lienen. Etapa următoare Botoşaniul va întâlni în deplasare pe

Ceahlăul Piatra

image

Neamţ.

FC Botoşani: portar: Lazăr; fundaşi: Dinu, Oltean,Tincu,Acsinte; mijlocaşi:Codoban, Vaşvari, Fulop, Croitoru; atacanţi: Hadnagy şi Stojokov

Oţelul Galaţi: portar: Goicoechea; fundaşi: Mişelăricu,Sârghi,Prestia,Milea; mijlocaşi: Cooper, Filip,Lovin,Popescu;atacanţi: Tritz, Asaftei

citiţi şi:

Liga 1: Gaz Metan Mediaş - Oţelul Galaţi 0-2 Cristi Dulca: "N-am mai văzut un ban din decembrie"

VIDEO Oţelul-CFR Cluj 0-1. Rui Pedro a reaprins speranţele clujenilor pentru cupele europene şi i-a aruncat pe gălăţeni în hora retrogradării

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite