Descinderi cu anchetatori francezi şi mascaţi la o firmă din Botoşani. Se caută probe într-un dosar cu evaziune fiscală masivă pe filiera România-Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descinderi în municipiul Botoşani. Anchetatori francezi, procurori români şi zeci de mascaţi au luat cu asalt sediul unei firme din Incubatorul de Afaceri. Se caută probe într-un dosar de evaziune fiscală.

Marţi, 22 martie, zeci de mascaţi au luat cu asalt Incubatorul de Afaceri din municipiul Botoşani, o clădire ce aparţine Primăriei Botoşani. Mascaţii au fost urmaţi de procurori DIICOT dar şi anchetatori francezi. 

Afaceri necurate România-Franţa

Anchetatorii nu au vizat însă administraţia locală, ci sediul unei firme care a închiriat birouri în cadrul Incubatorului de Afaceri. Prezenţa anchetatorilor francezi se explică printr-o acţiune comună româno-franceză în cadrul unui dosar de evaziune fiscală masivă pe filiera România-Franţa. 

Mai precis reprezentaţii DIICOT din Botoşani precizează că ancheta are loc în baza unei colaborări cu francezii prin comisie rogatorie. În cadrul dosarului deschis în Franţa sunt cercetate atât persoane din Franţa dar şi din România. În special în ţara noastră este vizată activitatea a trei societăţi comerciale, dintre care una îşi are sediul în municipiul Botoşani.

Statul francez păgubit de afacerişti

Procurorii DIICOT dar şi anchetatorii francezi au căutat dovezi şi au efectuat percheziţii în birourile firmei. Miza este una mare. Statul francez a fost păgubit cu sume importante de bani prin nevirarea de taxe şi contribuţii la asigurările sociale pentru o serie de muncitori români care muncesc pe teritoriul Franţei, arată reprezentnaţii DIICOT de la Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Noi arestări în dosarul privind traficul de cannabis la Bârlad. Traficanţii aduceau drogurile de mare risc din Iatalia

Nicoleta Toncea, partenera omului de afaceri Ioan Niculae, inculpată în dosarul Romgaz-Interagro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite