De unde putem cumpăra mărţişoare frumoase: simboluri ale primăverii făcute manual de meşteşugari tradiţionali în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşăneni îşi pot cumpăra mărţişoare tradiţionale de pe Pietonalul Unirii FOTO Cosmin Zamfirache
Botoşăneni îşi pot cumpăra mărţişoare tradiţionale de pe Pietonalul Unirii FOTO Cosmin Zamfirache

Pentru mărţişoare tradiţionale aşa cum se ofereau şi acum 100 de ani, botoşănenii au la dispoziţie tarabele cu meşteri tradiţionali de pe Pietonalul Unirii. Dacă vor simboluri ale Primăverii ceva mai moderne sub forma mărţişoarelor broşă, Piaţa Centrală este plină de tarabagii.

Gusturile nu se discută! Nici măcar în materie de mărţişoare. Tocmai de aceea vânzătorii de mărţişoare s-au orientat petnru toate gusturile. 

Dealtfel cu doar două zile înainte de startul simbolic al primăverii, pe 1 martie, oraşul este plin de mărţişoare de toate tipurile şi pentru toate gusturile. Încă de acum două săptămâni în Piaţa Centrală s-a umplut de tarabagii care vând mărţişoare. 

Sunt aproape aceleaşi ca în fiecare an. Noutate o reprezintă, mărţişoarele elegante, tip broşă.”Sunt pentru doamenele care vor să el asorteze la haine elegante. Să nu fie aşa ceva inestetic”, spune o vânzătoare de mărţişoare din piaţă. 

targ martisoare

Cu toate acestea mulţi botoşăneni vor un simbol al primăverii autentic şi făcut din materiale tradiţionale. Mărţişoare de acest fel, cu adevărat deosebite se află expuse în cadrul unui târg al mărţişorului pe Pietonalul Unirii, chiar în centrul municipiului Botoşani. În cele 10 tarabe, meşterii populari au expus mărţişoare autentice, hand made. 

targ martisoare

”Sunt făcute doar din materiale tradiţionale, lucrate manual. Sunt adevăratele mărţişoare”, spune etnogaful Margareta Mihalache de la Centrul de Conservarea şi Promovare a Culturii Tradiţionale, organizatorul târgului. Preţul mărţişoarelor tradiţionale variază de la 5 la 25 de lei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

De unde cumpărăm mărţişoare în această primăvară. Muzeul Ţăranului Român găzduieşte un târg spectaculos

Mărţişoare tradiţionale la târgul de primăvară din Piatra Neamţ. La foişorul din Parcul Central se vând mărţişoare confecţionate de elevi

Mărţişoare caritabile, în holul Consiliului Judeţean

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite