De unde cumpărăm mărţişoare în această primăvară. Muzeul Ţăranului Român găzduieşte un târg spectaculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiectele handmade sunt piesele de rezistenă ale târgului organizat la MŢR FOTO David Muntean
Obiectele handmade sunt piesele de rezistenă ale târgului organizat la MŢR FOTO David Muntean

În această duminică, primăvara îşi intră oficial în drepturi şi Bucureştiul se transformă într-un tărâm al cadourilor. De la simple mărţişoare până la bijuterii sofisticate, locuitorii Capitalei pot alege din oferta variată pe care o au la dispoziţie în această perioadă.

Cel mai spectaculos târg din acest an a fost deja deschis la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, aici unde zeci de comercianţi vă aşteaptă cu mărţişoare inedite. Chiar la intrarea în târg este amenajat un stand la care puteţi găsi mărţişoare ecologice.

Concret, este vorba despre hârtie manuală în care sunt încrustate seminţe de trifoi. Cei care aleg să dăruiască astfel de mărţişoare pot testa în propria grădină dacă anul acesta vor avea în noroc, în funcţie de numărul de foi.

martisor foto david muntean

În cazul în care va răsări un trifoi cu patru foi, anul se anunţă unul norocos şi plin de realizări. Preţurile mărţişoarelor cu trifoi pornesc de la patru lei. Târgul va avea porţile deschise până pe 1 Martie.

Mărţişoare handmade

A trecut vremea coşarilor clasici care în anii trecuţi erau nelipsiţi de pe standurile comercianţilor în preajma zilei de 1 Martie. Acum, piesele de rezistenţă din cadrul târgurilor dedicate primăverii sunt articolele lucrate manual. De la figurine realizate din resturi de porumb până la bijuterii sofisticate, toate sunt expuse pe standurile comercianţilor, iar preţurile diferă în funcţie de model.

martisor foto david muntean

Spre exemplu, la intrarea în staţia de metrou Universitate a fost deschis de curând un alt târg cu mărţişoare. Cele mai multe standuri sunt încărcate cu accesori şi bijuterii handmade, iar preţurile pornesc de la 5 lei pentru o pereche de cercei.  „Avem floricele, buburuze, ghiocei. Nu sunt foarte greu de realizat, însă e o muncă migăloasă. În schimb, colierele sunt mult mai complicate. Preţurile pornesc de la 15 lei şi pot ajunge până la 65“, spune o comerciantă aflată în Pasajul de la Universitate.

Galeriile Dalles, tărâmul primăverii

Şi Sala Dalles găzduieşte în această perioadă un târg dedicat sosirii primăverii, iar oferta comercianţilor este una variată. Aici puteţi găsi ceaiuri aromate, bijuterii handmade, dar şi mărţişoare clasice. Preţurile încep de la 2 lei pentru un ghiocel simplu lipit pe un cartonaş colorat, ajungând până la zeci de lei pentru bijuterii realizate manual. Târgul îşi închide porţile pe 8 Martie.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri