Cât costă un gram de „fericire la plic“. Dezvăluiri din lumea traficanţilor de droguri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficanţii de droguri au fost ridicaţi de mascaţi la Botoşani FOTO botosaninecenzurat
Traficanţii de droguri au fost ridicaţi de mascaţi la Botoşani FOTO botosaninecenzurat

Una dintre cele mai importante reţele de traficanţi de droguri din Botoşani a fost scoasă din activitate la începutul acestei săptămâni de poliţişti. Oamenii legii au reuşit să scoată la iveală cu această ocazie secrete întunecate din lumea traficanţilor şi consumatorilor de droguri.

Ieri 30 iunie, zeci de mascaţi, jandarmi şi poliţişti roiau prin municipiul Botoşani. Fără sirene, în mare grabă scotoceau casă după casă. Cei vizaţi: traficanţi de droguri, care au împânzit oraşul nord-moldav de substanţe halucinogene, atrăgând pe tinerii amatori de senzaţii tari şi vise la plic. Mai precis poliţiştii au percheziţionat 23 de locuinţe şi au reţinut opt indivizi bănuiţi de trafic şi posesie de droguri. 

Droguri vândute la colţ de stradă

În urma percheziţiilor, oamenii legii au scos la iveală detalii din lumea întunecată a traficului de droguri. Anchetatorii spun că era o adevărată caracatiţă, cu legături în străinătate, într-o ierarhie bine stabilită, cu indivizi specializaţi în procurarea drogurilor, transportul lor, lideri şi până la umili distribuitori stradali. 

”În fapt, din cercetările efectuate în cauză, a reieşit că, începând cu anul 2013, pe raza judeţului Botoşani au fost puse bazele a două grupări infracţionale organizate, interconectate, care au acţionat până în cursul anului 2015, fără întreruperi, în mod coordonat. Persoanele implicate ar fi desfăşurat în mod repetat activităţi de procurare, transport, ambalare, deţinere în vederea vânzării, distribuţie şi vânzare fără drept de droguri de risc şi de mare risc, precum şi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. 

În locuinţele celor bănuiţi, poliţiştii au găsit 1700 de grame de droguri vegetale şi 600 de grame de pudră solidă dar şi 11.000 de lei, bani care ar fi fost proaspăt colectaţi din vânzarea de droguri. Totodată procurii DIICOT care au coordonat acţiunea au precizat că drogurile se vindeau la colţ de stradă, principalele ţinte fiind tinerii. ” Drogurile erau distribuite pe stradă, ambulant, către diverşi consumatori”, a precizat procurorul DIICOT, Lăcrămioara Balica. Totodată s-a precizat că o parte a drogurilor erau importate.

Preţul unui gram de droguri la Botoşani

În timpul anchetei au ieşit la iveală şi alte detalii. De exemplu preţul la care erau vândute drogurile la colţ de stradă. Conform botosaninews.ro, anchetatorii au precizat că un gram de de droguri sau etnobotanice, varia între 60 şi 100 de lei, în funcţie de ”tăria„ acestora şi efectele pe care le aveau. S-a mai stabilit că la distribuţie şi procurare lucrau peste 40 de persoane. 

Fiecare avea rolul bine stabilit, existând reprezentanţi ca la firmele de cosmetice în oraşele importante din nordul Moldovei adică Botoşani, Suceava şi Iaşi. Conform aceleaşi publicaţii drogurile erau aduse din străinătate, ambalate la Botoşani, după care erau trimise, în funcţie de ”comenzi” în Botoşani, Suceava sau Iaşi. Cererea era mare în rândul tinerilor. 

Numai într-o primă anchetă au fost descoperiţi 60 de consumatori, clienţi fideli, în municipiul Botoşani. Comenzile era făcute telefonic în „centrul„ de la Botoşani, fiind anunţaţi reprezentanţii regionali, iar predarea se făcea doar pe stradă.

 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Cărau kilograme de cocaină în stomac. Reţeaua internaţională de cărăuşi de droguri a traficantului „Emma Boema”, trimisă în judecată

Şapte persoane reţinute şi 700 de grame de heroină ridicate, în urma destructurării unei reţele de traficanţi

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite